CNSU: Toate școlile în care vor fi secții de votare se închid între 25 și 29 septembrie

Laurentiu Gheorghe | 23.09.2020

CNSU a decis, ca la nivel național, cursurile din școlile în care se organizează secții de votare să se desfășoare online de vineri până marți perioadă în care școlile vor fi închise

Pe aceeași temă

În București, de exemplu, Comitetul pentru Situații de Urgență local hotărâse ca în școlile unde vor fi organizate secții de votare să fie suspendate cursurile începând de joi, 24 septembrie. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică precizează că decizia CNSU este cea care prevalează, în sensul că se suspendă activitatea cu prezență fizică în zilele de vineri, luni și marți.

Decizia CNSU:

„Art. 1 Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Art. 2 Activitățile didactice pentru unitățile prevăzute la art. 1 vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

Art. 3 Activitățile didactice prevăzute la art. 1 se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”.

Decizia a fost luată „având în vedere măsurile și activitățile specifice ce trebuie adoptate, organizate și desfășurate pentru pregătirea spațiilor destinate secțiilor de votare în actualul context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, cât și pentru reluarea în condiții de siguranță a activității didactice în aceste spații”.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au precizat că decizia de miercuri a CNSU este cea care prevalează, iar în baza acesteia zilele în care se suspendă activitatea cu prezență fizică vor fi vineri, luni și marți, ceea ce înseamnă că zilele disponibile pentru pregătirea locațiilor secțiilor de votare vor fi vineri și sâmbătă (înaintea zilei votului) și luni și marți (după ziua votului).

Potrivit ultimelor date transmise marți de Ministerul Educației, în baza datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), în școlile din Romînia se înregistra următoarea situaţie:

12.945 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1) - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

4.408 unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

303 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3) - participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Pentru alegerile de duminică vor fi organizate 18.794 secţii de votare, mare parte dintre ele în unități de învățământ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22