Coalitia de guvernare decide amanarea dezbaterii Codului Fiscal. Victor Ponta: Eu mi-am facut datoria, am venit cu un Cod foarte bun

T.d. | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce Liviu Dragnea a anuntat astazi ca dezbaterea privind noul Cod Fiscal va fi amanata pentru sesiunea parlamentara ordinara din toamna, Victor Ponta a spus ca si-a facut datoria si a venit cu un Cod “foarte bun”.

Premierul a mai spus ca nu e deranjat de amanare, fiind convins ca noul Cod Fiscal va fi votat.

"Nu ma intrebati pe mine chestia asta. Eu mi-am facut treaba, am pus pe masa Parlamentului un Cod foarte bun si sunt convins ca va fi votat", a spus prim-ministrul, potrivit HotNews.

In ce priveste decizia de amanare a dezbaterilor parlamentare, Ponta nu s-a declarat deranjat.

"Daca se ajunge la adoptarea Codului Fiscal cu 20% TVA sunt cel mai fericit. Daca se poate unanimitate, cum a fost data trecuta", a continuat el.
 

Si Tariceanu vrea o amanare

O schimbare de atitudine a putut fi constatata si la presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu declarand astazi ca sesiunea parlamentara extraordinara pentru Codul Fiscal nu se va mai tine.

Cereea de reexaminare a presedintelui Iohannis urmeaza a fi dezbatuta in sesiunea ordinara a Legislativului, in septembrie.

Tariceanu a declarat ca sustine ideea unor noi consultari intre partidele politice pe marginea Codului Fiscal, astfel incat sa se ajunga la o decizie comuna, care sa garanteze stabilitatea cadrului fiscal.

"Trebuie sa dam garantia oamenilor de afaceri ca nu exista riscul modificarii Codului Fiscal odata cu viitoare alegeri", a sustinut Tariceanu, punctand ca este "mai intelept sa nu ne grabim inutil si sa facem inca o faza de consultari si discutii si analize pe Codul Fiscal".

Intrebat ce a determinat aceasta schimbare de atitudine, in conditiile in care Parlamentul tocmai se reunise luni in sesiune extraordinara, Tariceanu a spus ca inalnirea de saptamana trecuta dintre liderii partidelor parlamentare "nu a fost absolut deloc convingatoare" in conditiile in care Banca Nationala si-a mentinut analiza legata de efectele aplicarii acestor masuri de relaxare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22