Coalitia de guvernare se reuneste astazi pentru a discuta despre noul Codul fiscal si despre salariile demnitarilor

P.c. | 20.07.2015

Pe aceeași temă

Coalitia de guvernare se va reuni astazi pentru a discuta despre ordonanta privind salariile demnitarilor si despre situatia rezultata in urma retrimiterii Codului fiscal in Parlament de catre presedintele Iohannis, relateaza Hotnews

 

Joi, Rovana Plumb, ministru al Muncii, preciza ca ordonanta privind salariile demnitarilor va fi discutata luni in cadrul coalitiei de guvernare si ca sustenabilitatea finantarii acestei masuri va fi abordata la rectificarea bugetara: "Totdeauna, atunci cand se face rectificarea bugetara, trebuie avute in vedere toate masurile adoptate de catre Guvern si Legislativ anterior aplicarii rectificarii bugetare. In momentul de fata, pe ordonanta privind salariile demnitarilor nu exista bugetare", arata Plumb. 

 

Liderii coalitiei de guvernare vor discuta si despre retrimiterea in Parlament a noului Cod fiscal, existand posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea acestui document: "Daca ma intrebati pe mine, undeva in a doua parte a lunii august trebuie facuta sesiune extraordinara parlamentara', afirma vineri Rovana Plumb. 

 

CITITI SI: Rovana Plumb, despre noul Codul fiscal: Guvernul are legitimitatea necesara pentru a implementa măsurile prin OUG sau asumarea raspunderii

 

Potrivit acesteia, Codul fiscal nu este unul politic, ea cerandu-le celor de la PNL sa fie responsabili si sa adopte documentul. 

 

Rovana Plumb a reiterat ca legea salarizarii, care este legata de adoptarea Codului fiscal, se afla in pericol, la fel ca si perspectiva majorarii salariilor in sectorul bugetar. 

 

Vineri, premierul Victor Ponta declara ca, in contextul respingerii Codului fiscal de catre presedinte, Guvernul va incepe sa promoveze masurile cuprinse in acest document fie prin ordonanta de urgenta, fie prin prin asumarea raspunderii. Ponta si-a exprimat insa regretul ca s-a pierdut consensul politic pe tema Codului fiscal. 

 

In cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal transmisa vineri Senatului, presedintele Iohannis arata ca punerea in aplicare a documentului "ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale" si ca, potrivit evaluarilor Comisiei Europene si Fondului Monetar International, "atrage, in mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB si deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenta si Strategiei Fiscal-bugetare".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22