Coaliția PSD-ALDE bate pasul pe loc. Bugetul s-a împotmolit la alocările pentru județe.

Laurentiu Gheorghe | 05.02.2019

Liderii coaliției PSD-ALDE reiau marți discuțiile după ce în cursul zilei de luni nu au reușit să ajungă la o înțelegere privind bugetele locale după negocieri de patru ore în biroul lui Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

La discuțiile de luni au participat liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu și președintele CJ, Marian Oprișan.

Întâlnirea reprezentanților coaliției vine în contextul în care șeful PSD a cerut reducerea sumelor alocate serviciilor secrete prin proiectul de buget pentru 2019 și se fac simulări în ceea ce privește bugetele alocate consiliilor județene.

Încă de duminică, Mediafax a anunțat, citând surse social-democrate că Guvernul a amânat pentru ședința de vineri aprobarea proiectului de buget pe 2019, după ce acesta era programat să fie discutat în ședința de guvern de marți.

La finalul ședinței de luni, surse citate de Digi24, spuneau că partenerii de coaliție, ALDE, au în continuare nemulțumiri legate de bugetele locale în special. Însă niciunul dintre participanți nu a dorit să facă declarații despre discuțiile legate de buget.

Înaintre de a intra la negocieri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nemulțumirile primarilor legate de banii ce le sunt alocați sunt parțial îndreptățite, „fiecare are dreptatea lui”.

„Aici, fiecare are dreptate in felul lui. Marile orase, multe au venituri consistente la bugete, unele termina cu excedente si e regretabil. Acest lucru se datoreaza faptului ca forta de munca vine sa lucreze in aceste mari orase unde platesc impozitele pe venit si in localitatile de unde provin nu platesc taxe care sa ajute comunitatile sa se dezvolte. (...) Fiecare municipalitate cand pierde bani are un sentiment de frustrare pe care il inteleg", a spus Calin Popescu Tariceanu, luni.

Discutarea bugetului în Parlament, va începe imediat după ce va fi adoptat proiectul în Guvern, a declarat tot luni, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

„Asteptam sa fie adoptat in sedinta de guvern. Imediat cum il primim, vom stabili calendarul", a declarat Iordache pentru Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22