Coaliția PSD-ALDE vrea să modifice atribuțiile Poliției în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 17.06.2019

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi acuză pe PSD-iști că vor să discute în comisiile parlamentare modificările atribuțiilor Poliției în baza unei legi declarate neconstituționale în timpul dezbaterii moțiunii.

Pe aceeași temă

Deputatul PNL spune că momentul ales de PSD vizează trecerea modificărilor prin Comisiile de apărare și juridică fără ca deputații din opoziție să fie prezenți pentru a acoperi abuzul jandarmilor lui Carmen Dan de la mitingul PSD de la Topoloveni.

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi anunta ca pesedistii au convocat o sedinta a comisiilor juridica si de aparare, in care ar urma sa modifice atributiile Politiei pe modelul unei legi declarate deja neconstitutionale, chiar in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, stiind ca Opozitia nu poate participa si presa va fi concentrata doar pe votul contra Guvernului.

„Maine, in timpul motiunii de cenzura, slujbasii politici ai doamnei Carmen Dan si ai lui Florin Iordache ar dori sa faca o sedinta comuna a Comisiilor Juridica si de Aparare in care sa modifice atributiile Politiei pe modelul unei legi declarate deja neconstitutionale. Repet: pesedistii au convocat o sedinta de comisie in timpul alocat motiunii de cenzura, stiind ca Opozitia nu poate participa si presa va fi concentrata doar pe votul contra Guvernului”, scrie Raetchi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL spune ca este ilegal sa faci sedinte de comisie in intervalul lucrarilor plenului.

„Îl somez pe Marcel Ciolacu sa nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales avand in vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea sa recurga la ea. Fara sa mai astepte avizul CSAT, Dan incearca sa strecoare printre masurile necesare pentru reforma Politiei si modificari prin care devine mult mai facila conducerea la sectie a protestatarilor, chiar daca acestia se legitimeaza (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetatenii si-au prezentat buletinul, dar au fost dusi la sectie sub pretextul ca sistemul de verificare prin statie nu functioneaza) sau prevederi prin care Politia capata atributii antitero, concurand astfel structurile specializate (pesedistii au incercat in general sa cloneze serviciile de protectie si informatii - au dorit sa faca din Jandarmerie un mic SPP, de pilda, pe care sa il controleze politic)”, precizeaza Ovidiu Raetchi.

„Daca doamna Dan nu vrea sa isi bata joc de o discutie atat de serioasa precum cea despre Politie, ii solicit public sa ceara subordonatilor sai politici mutarea sedintei ilegale de maine, al carei rezultat nu ar fi oricum decat declararea legii ca neconstitutionala din cauza viciilor de procedura. Voi anunta presa din timp daca pesedistii vor persista cu sedinta de maine, ca sa fim siguri ca aceasta va fi corect mediatizata”, incheie deputatul PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22