Coalitia PSDA/ALDE decide azi ce face cu banii si daca sesizeaza CCR in dosarul Belina

E.b. | 18.10.2017

Miercuri are loc o sedinta importanta a coalitiei, in care se vor lua decizii cruciale pentru buzunarul romanilor, dar si despre sesizarea CCR in Dosarul Belina.

Pe aceeași temă

 

   
 
 

Sedinta formala de azi are loc la doua zile dupa discutia informala de luni, de la Vila Lac 2.

 

"Luni a fost o intalnire in care am discutat despre buget. Am avut o discutie despre Split TVA, despre legile Justitiei, despre toate legile care sa fie initiate in Parlament, despre contributii, ne-am pus de acord. Aproape toate temele care erau de interes. (...) Maine (miercuri - n.red.) va fi o sedinta a coalitiei si se anunta apoi deciziile", a anuntat Liviu Dragnea, citat de ziare.com.

 

Intrebat care vor fi legile care vor fi initiate de catre Parlament, liderul PSD a raspuns: "Parteneriatul public-privat, Fondul Suveran de Dezvoltare, toate sansele ca si Legile Justitiei".

 
 

Cat despre Legea pensiilor, Dragnea a evitat un raspuns:

 

"Am stabilit ieri intai sa discutam despre aceste legi, sa nu afectam Legea salarizarii, sa definim Split TVA, in asa fel ca cei care sunt buni platnici sa nu aiba probleme, iar cei care au datorii, daca le platesc, sa nu mai aiba aceasta problema".

 

Intrebat daca e multumit de draftul de buget pe 2018 discutat luni, Dragnea a spus ca in acest proiect vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare:

 

"Domnul Misa nu a fost ieri (luni - n.red.), o sa ne vedem maine (miercuri - n.red.). Ceea ce s-a prezentat pana acum: sunt prevazute toate actele normative care au fost adoptate, este incadrare sub 3% deficit, un program de investitii bun".

Dragnea sustine ca noua Lege a pensiilor nu este prinsa in bugetul pe 2018, pentru ca nu a fost adoptata si nu este obligatoriu sa se aplice de anul viitor.
 

 Dosarul Belina

 

Pe de alta parte, in aceeasi sedinta a Coalitiei se va discuta miercuri si pe tema sesizarii Curtii Constitutionale in legatura cu Dosarul Belina.

 

Marti, liderii PSD si ALDE au facut declaratii contradictorii pe acest subiect.

 

Astfel, Liviu Dragnea a afirmat ca este finalizat proiectul sesizarii cu privire la un presupus conflict juridic intre puterea judiciara si cea executiva determinat de deschiderea de catre DNA a Dosarului Belina, iar despre sesizare se va discuta in aceasta sedinta de azi.

 

In schimb, Calin Popescu Tariceanu a fost ceva mai prudent, anuntand ca o va lua o decizie pe acest subiect dupa ce va primi de la expertii in drept constitutional de la Senat date si elemente suplimentare privind continutul si oportunitatea sesizarii.

 

Premierul Mihai Tudose a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care va primi actele necesare de la Ministerul Justitiei, va sesiza CCR numai dupa ce va vedea argumentele lui Tudorel Toader. "Imi fac si eu evaluarea, pentru ca eu raspund", a spus premierul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22