Codrin Ștefănescu declanșează lupta pentru șefia PSD și îl lansează în cursă pe Eugen Teodorovici

Laurentiu Gheorghe | 19.06.2020

Apropierea congresului la care se va alege noul lider al PSD conturează taberele din partid. Codrin Ștefănescu, exponentul aripii dure din PSD îl aruncă în luptă pe Teodorovici, oponent al lui Ciolacu.

Pe aceeași temă

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, unul dintre principalii colaboratori ai lui Liviu Dragnea, anunță pe Facebook pe cine susține la șefia partidului. Contestatar al echipei Ciolacu-Stănescu, acesta spune că îl susține pentru funcția de președinte al PSD pe Eugen Teodorovici.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, recunoscut ca purtător de cuvânt al aripii dure din PSD și un apropiat al fostului lider, Liviu Dragnea, a anunțat pe Facebook că-l va susține la șefia partidului pe Eugen Teodorovici, un opozant al grupării conduse de Ciolacu-Stănescu care a preluat puterea imediat după eșecul Vioricăi Dăncilă în cursa prezidențială.

„Sper să devină noul președinte al PSD! Sper să-și facă o echipă de oameni curajoși și hotărâți! Fără academii secrete, fără blaturi, fără ordine primite de la adversari. Și cred că este datoria tuturor membrilor PSD să-și recupereze partidul! Sper ca acest mesaj să fie bine înțeles de către parlamentarii, președinții de organizații, primarii și activiștii PSD! Pentru că datorăm acest lucru tuturor celor care ne-au votat și au încredere în noi. Eu te susțin, Eugen Orlando Teodorovici! Și sper că mulți îmi vor urma exemplul începând de azi!”, scrie Codrin Ștefănescu.

Fostul ministru al Finanțelor nu și-a anunțat deocamdată candidatura pentru funcția de președinte al partidului, însă a devenit foarte vizibil în spațiul public prin atacurile la adresa Guvernului, a lui Iohannis dar și prin criticile pe care le aduce conducerii actuale, reprezentată de echipa Ciolacu-Stănescu. Teodorovici a devenit practic un dizident în PSD după ce și el a fost îndepărtat din funcția de președinte executiv.

În echipa lui Eugen Teodorovici s-ar putea regăsi și Viorica Dăncilă, cu care acesta are o relația apropiată. Și Viorica Dăncilă l-a criticat pe Marcel Ciolacu, căruia i-a cerut demisia din fruntea partidului.

„Dragi colegi, Văd ca exista niște colegi din PSD, Dancilă, Teodorovici, Ștefănescu și Căprar care vor sa destabilizeze partidul și sa ne facă rău. Și au ieșit public cu declarații sponsorizate pe Facebook exact în ziua în care a ieșit și Iohannis violent împotriva PSD. Nu mi se pare o întâmplare. Adversarul nostru este in exterior. Și trebuie sa rămână așa. Din partea mea Marcel are toată susținerea. Și voi face și asta public”, le transmitea Paul Stănescu colegilor din partid, după atacurile Vioricăi Dăncilă.

Un alt nume vehiculat pentru preluarea conducerii partidului, fostul premier Sorin Grindeanu, a declinat însă această ofertă, declarând la Digi24 că nu va candida pentru funcția de președinte al PSD-ului.

Congresul extraordinar ar putea avea loc în iunie sau iulie, în funcție de evoluția pandemiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22