Codrin Ștefănescu: Niciodată PSD nu a mai fost într-o situație atât de gravă ca acum

Laurentiu Gheorghe | 24.06.2019

Codrin Ștefănescu care va candida pentru recâștigarea postului de secretar general la Congresul PSD din weekend este dezamăgit de colegii care „s-au delimitat instantaneu și l-au uitat” pe Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Codrin Ștefănescu unul dintre colaboratorii cei mai apropiați ai liderului PSD, Liviu Dragnea, a spus la RFI că este șocat de lipsa de caracter a unor colegi care s-au grăbit să-l renege le Liviu Dragnea imediat după ce a intrat la închisoare, deși îi datorează liderului întreaga carieră în politică.

Întrebat dacă-l deranjează îndepărtarea unor oameni apropiați de Liviu Dragnea, Ștefănescu a răspuns: „Nu putem vorbi despre oameni care au fost apropiați de Liviu Dragnea și oameni care au fost mai puțin apropiați, că și primul-ministru a fost apropiat de Liviu Dragnea, doar a fost propunerea lui de prim-ministru. Sunt oameni în Guvern care au fost apropiați de Liviu Dragnea, sunt oameni în partid, dintre președinții de organizații județene. Pe mine m-a șocat faptul că unii dintre colegii mei au uitat de Liviu Dragnea fix în ziua în care a primit condamnarea, s-au delimitat instantaneu de un om care a avut un rol important în viața lor și inclusiv în viața lor politică și asta m-a șocat, nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. (...). M-a surprins lipsa de caracter a unor colegi de-ai mei apropiați, în ceea ce privește poziționarea lor față de situația în care se află Liviu Dragnea”.

Atac voalat la Dăncilă

Codrin Ștefănescu s-a ferit să spună clar dacă se referă și la Viorica Dăncilă: „Nu dau nume astăzi, o să vorbesc la Congres despre lucrul ăsta”.

El mai spune că PSD nu a fost niciodată într-o situație atât de gravă ca acum și „nu reușește sub nicio formă să se pună pe picioare”.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă știe să țină partidul unit, cum a făcut-o Liviu Dragnea?, Ștefănescu a spus că el nu se simte „foarte în regulă" în momentul de față, în condițiile în care vede „câtă amărăciune, câtă supărare este în interiorul partidului, câtă frustrare s-a strâns, câte tabere și grupuri s-au făcut”.

PSD va avea candidat la prezidențiale

De asemenea, el a afirmat că PSD ar trebui să aibă un candidat propriu la Președinție.

”Probabil că o să facem acest sondaj nu cu o singură casă de sondare a opiniei publice, cred cu două și vor fi mai mulți colegi. Trebuie ținut cont că sunt oameni care deja au anunțat că vor să intre în această competiție, cum este Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae sau Eugen Teodorovici, dar mai sunt oameni care trebuie puși pe această listă și întrebată opinia publică. Mai e și Gabriela Firea, mai este și Mihai Fifor, sunt destui oameni în partid care ar putea crea o surpriză. De fapt, ideea este că PSD trebuie să aibă un candidat propriu în acest moment, care are șanse mari să ajungă în turul doi”.

Cât privește eun candidat din afara PSD: „Să știți că în PSD în principal avem colegi care pot aduna aceste voturi. Omul care iubește PSD, care este membru, care e simpatizant, omul care a votat de ani de zile acest partid este greu să-i spui că iei pe cineva din afară și îi spui votează-l, este foarte complicat”, crede Codrin Ștefănescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22