Codrin Ștefănescu s-a împăcat cu Viorica Dăncilă pentru că sunt împresurați de ”dușmani fără milă”

Dora Vulcan | 07.09.2019

Fostul secretar general al PSD, debarcat de Dăncilă la o zi de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, s-a împăcat cu premierul după ce și-a dat seama că trebuie să fie ”uniți la greu”.

Pe aceeași temă

”Astazi m-am intalnit cu Viorica Dancila. Am discutat cu presedintele PSD despre situatia partidului. Despre tradari, tradatori si complicitati. Am analizat impreuna care sunt adversarii PSD si care sunt posibilii aliati”, a anunțat fostul secretar general al PSD pe pagina sa de Facebook.

”Si am inteles amandoi ca suntem inconjurati de dusmani fara mila si lipsiti de scrupule. Fiecare dintre acestia dorind sa rupa PSD in bucatele. Sunt chiar ajutati sa faca asta. A fost o discutie intre patru ochi in care s-au tras multe concluzii. Cea mai importanta este aceea ca trebuie sa ne unim cu totii fortele. Acum, la greu!”, spune Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a fost îndepărtat din funcția de secretar general al PSD, în urma votului dat în ședința CEx a PSD din 28 mai, convocată de premierul Dăncilă la o zi de la încarcerarea fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, condamnat pentru că a angajat pe banii pentru protecția copilului din Teleorman două secretare la PSD, pe vremea când era șef al consiliului județean.

Ştefănescu, fost secretar general al PSD în perioada când partidul era condus de Liviu Dragnea, a candidat la congresul PSD din 29 iunie pentru aceeaşi funcţie, însă a fost devansat de Mihai Fifor, preferat de premierul Dăncilă, ajuns între timp președinte al PSD.

Cu două zile înainte de congresul din iunie, Codrin Ştefănescu a adresat o scrisoare deschisă membrilor partidului în care reclama abandonarea idealurilor partidului din epoca Dragnea. El se declara “foarte îngrijorat” faţă de impunerea de ”direcţii străine de ceea ce am făcut şi am spus până acum”.

“Sunt foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă, astăzi, în PSD. Ni se impun direcţii străine de ceea ce am făcut şi am spus până acum. Ni se cere să uităm trecutul şi să ne resetăm. Ni se cere să uităm de colegii noştri aflaţi şi azi la ananghie. Ceea ce eu nu pot să accept! Nu vreau să uit de abuzurile inimaginabile la care au fost supuşi colegii noştri din toată ţara. Nu vreau să şterg din memorie anii în care am fost vânaţi şi hăituiţi de sus şi până jos. Parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri judeţeni şi locali, miniştri, secretari de stat au fost vânaţi şi umiliţi pentru că au avut curaj să se bată pentru români sau pur şi simplu pentru că au fost membri PSD”, afirma fostul secretar general al PSD în scrisoarea respectivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22