Codrin Ștefănescu: Vom continua să modificăm legile și la final dăm și amnistia și grațierea

Redactia | 28.11.2018

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, neagă că le-ar fi spus procurorilor, în timpul audierilor ca martor, că PSD va da oricum amnistia și grațierea și dă vina pe site-urile de știri neafiliate PSD.

Pe aceeași temă

În realitate, România TV a postat, marți seara, pe site-ul propriu, după emisiunea la care l-a avut invitat pe secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, știrea cu titlul „Codrin Ştefănescu: Oprişan le-a spus procurorilor că oricum vom da legea amnistiei şi graţierii”.

Cum suna știrea de la RTV: „Codrin Ștefănescu dă detalii despre audierea unui important baron al PSD la DNA! Conform secretarului general interimar al PSD, Marian Oprișan a fost audiat la DNA într-un dosar în care e vizat Liviu Dragnea. Ștefănescu a spus că Oprișan i-a anunțat pe procurori că PSD va da legea amnistiei și grațierii”, se arăta în știrea România TV.

Marian Oprișan acuză însă alte site-uri de știri că i-ar fi denaturat spusele secretarului general al PSD, deși acestea nu au făcut decât să preia informația așa cum a fost prezentată de România TV.

”Site-urile de tristă amintire care se ocupă cu mistificarea permanentă a adevărului, atunci când vine vorba de PSD sunt: news.ro; g4media.ro; aktual24.ro; comisarul.ro; ziare.com. Evident, sunt și multe alte instituții mass-media care au preluat fake-news-ul și care, din păcate, nu au verificat veridicitatea declarației domnului Codrin Ștefănescu.”, se arată în comunicatul lui Oprișan, care face trimitere la emisiunea difuzată de România TV, postată pe YouTube.

Din declarația lui Ștefănescu rezultă, într-adevăr, nu se referea la Oprișan când a spus că partidul va da înn final amnistia și grațierea, ci își asumă în nume propriu afirmația despre OUG și spune chiar că a făcut-o de mai multe ori în ultima vreme. Oprișan nu se referă deloc la fondul problemei, și anume la faptul că lideri importanți ai partidului anunță cu insistență OUG-ul privind amnistia și grațierea. Liderul PSD Vrancea dezminte doar că ar fi făcut declarația despre OUG, nu și că partidul intenționează să dea ordonanța de amnistie și grațiere.

Dialogul din platoul România TV de marți seara:

Codrin Ștefănescu: Uitați ce a făcut propaganda, înainte de a fi chemați mai mulți colegi pe dosarul ăsta (vânătoarea), presa i-a sunat, știau exact cine va fi chemat. Ăștia l-au sunat pe Oprișan, cum a fost domne la vânătoare, la șpriț, acum nouă ani de zile. Și ăsta s-a înfuriat. Pe mine mă întrebați ce am vorbit cu prieteni de-ai mei, la o masă, ce am băut și ce am mâncat acum nouă, zece ani? Adică, nu sunteți sănătoși pur și simplu? Cu hachițele astea și cu vânătoarea credeți că ne puneți nouă călușul în gură? Nu!! Și le spun de fiecare dată, când mă duc la emisiune, vom contiua să modificăm legile, vom continua să trecem prin Parlament ce am spus, vom continua să cerem călăii ăstia să răspundă în fața legii și la final dăm și amnistia și grațierea, ca să ne lămurim. Cu sau fără voia PNL-Orban, USR și Tomac.

Chireac: E știre asta.

Ciutacu: Avem o știre: oricum, la sfârșit dăm și amnistia și grațierea.

Ștefănescu: Știrea asta am spus-o acum o săptămână și acum două săptămâni și la Gâdea. Deci nu e nici un fel de știre, pentru că noi ne-am asumat ca partid lucrul ăsta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22