Codruta Kovesi: DNA investigheaza mai multe dosare legate de achizitiile din Sanatate

Vlad Toma | 11.05.2016

Codruta Kovesi, sefa DNA, a declarat, in cadrul unui interviu pentru ziare.com, ca DNA are in investigatie mai multe dosare care vizeaza achizitiile publice din domeniul Sanatatii.

Pe aceeași temă

 

"Noi nu investigam o anumita firma. Avem in investigatie dosare care vizeaza achizitii publice in domeniul sanitar, nu pot confirma nici numele firmelor, nici produsele, pentru ca sunt dosare in lucru. Pot sa va spun ca anumite achizitii din domeniul sanatatii sunt in verificari la DNA..." a declarat Kovesi, in interviul pentru ziare.com
 

"Daca discutam de coruptia in sistemul de sanatate, in ultimii doi ani ea a constituit o prioritate. Avem foarte multi manageri de spitale, functionari din Ministerul Sanatatii, inclusiv un fost secretar de stat si un fost consilier al ministrului, implicati in infractiuni de coruptie privind achizitii publice de aparatura medicala, produse utilizate in activitatea spitalelor, medicamente.


Noi am observat ca in aceste dosare se repeta anumite tipologii de comitere a faptelor penale, motiv pentru care am si tras semnale de alarma in privinta importantei prevenirii. Atunci cand o firma de medicamente ofera mita pentru a obtine aprobarile in vederea punerii pe piata a unui produs, cetateanul este cel care suporta pretul mitei. Degeaba luam 100 de procurori care fac anchete pentru modul in care spitalele achizitioneaza produse, daca metodele si procedurile nu se schimba.

Anchetarea, condamnarea functionarului care a luat mita nu rezolva nici dezinfectarea spitalului, nici reducerea pretului medicamentelor si nici nu ofera garantia ca fapta de coruptie nu se va repeta,"
a mai afirmat sefa DNA.

 

Cititi interviul integral pe ziare.com

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22