Colectiv: Primarul Sectorului 4 cere bani din Fondul de rezervă pentru plata despăgubirilor

Redactia | 26.05.2022

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat, joi, că a întreprins deja demersurile pentru accesarea Fondului de rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor în dosarul Colectiv.

Pe aceeași temă

Este vorba de 64,2 milioane de euro.

„E o obligație cel puțin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are, aceea de a plăti despăgubirile integral și cât mai repede. Această sumă reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4. Această sumă în termeni reale nu are cum să existe (…), ar însemna o perioadă lungă pentru plata despăgubirilor. Ca atare, este o situație de urgență și am întreprins deja demersurile necesare pentru accesarea Fondului de rezervă al Guvernului. Am scris Ministerului Finanțelor legat de modalitățile tehnice”, a declarat Daniel Băluță.

Acesta a precizat că suma pe care Primăria Sectorului 4 trebuie să o achita ca despăgubiri este de 64,2 milioane euro.

„Trebuie să elaborăm hotărârea de Consiliu Local și sunt convins că în câteva săptămâni Guvernul va identifica modalitatea prin care va aduce acești bani Sectorului 4. (…) Sunt convins că această datorie pe care o avem o vom achita în cel mai scurt timp”, a mai declarat Băluță.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel. Totodată, Piedone nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani. În același dosar au fost condamnați la închisoare cei trei patroni ai clubului la pedepse de peste 6 ani de închisoare.

De asemenea, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22