Comandamentul NATO de la Bucuresti va fi inaugurat pe 3 septembrie

Fara Autor | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat miercuri că cele șase state depe granița de Est a Europei vor inaugura simultan, pe 3 septembrie, comandamentele locale ale NATO.

 

"Pe data de 3 septembrie, vom inaugura simultan, la ora 11,00, în toate cele șase state de pe granița de est a Uniunii Europene, comandamentele de tip NFIU, ocazie cu care se va ridica drapelul NATO și va fi inaugurat Comandamentul NATO care va funcționa la noi, la București", a spus Dușa, citat de Agerpres.

 

Camera Deputațilro a aprobat în mai cererea președintelui Klaus Iohannis de a înființa nâîn România două comandamente NATO:

“Va adresez rugamintea ca, in temeiul art. 3 din legea 291/2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, sa supuneti spre aprobare Parlamentului Romaniei infiintarea Unitatii de integrare a Fortelor NATO, sub denumirea NATO FORCE INTEGRATION UNIT si a Comandamentului multinational de Divizie, sub denumirea MULTINATIONAL DIVISION SOUTH-EAST HEADQUARTERS, cu indicative de unitate militara, pe teritoriul Romaniei, in Garnizoana Bucuresti”.

“Comandamentul multinational de Divizie Sud Est”, mai explica presedintele Iohannis, “va prelua coordonarea entitatilor Unitatii de integrare a Fortelor NATO dispuse pe teritoriul Romaniei si Bulgariei, fiind in masura sa asigure comanda si controlul intr-o operatiune de tip art. 5 in flancul de sud est al zonei de responsabilitate NATO si va fi pus la dispozitia Aliantei incepand cu anul 2016- capacitatea operationala initiala si in 2018 – capacitatea operationala finala”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22