Comisarul european Corina Crețu: mereu am susținut dreptul românilor de a protesta

Dora Vulcan | 17.09.2018

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, și-a exprimat luni, într-un interviu video acordat HotNews.ro, susținerea pentru dreptul românilor de a protesta, dar și pentru protejarea instituțiilor statului.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Eu, ca politician, mereu am susținut dreptul românilor de a protesta, cred că acest lucru trebuie să fie garantat în orice țară democratică, la fel oriunde în Europa. Și acest lucru peste tot reprezintă o normalitate într-o democrație. Și cred că partidele trebuie să țină întotdeauna cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică sau politică. Despre aceste controverse legate de violențe, este o situație care face obiectul mai multor anchete în curs, știți foarte bine că Parlamentul European a solicitat o dezbatere pe această temă. Deci până când nu se vor pronunța instituțiile abilitate dați-mi voie să nu comentez mai mult. Oricum, oriunde în lume, orice fel de violență trebuie respinsă categoric. Deci, din punctul meu de vedere, legile trebuie să se aplice, instituțiile trebuie apărate, dar, pe de altă parte, și dreptul românilor de a-și afirma liber și pașnic punctele de vedere”, a spus comisarul european Corina Crețu, întrebată de modul în care a fost percepută la Bruxelles reacția violentă a Jandarmeriei de la protestul pașnic din 10 august, din Piața Victoriei. 

 

 Ea a mai spus că, până acum, nu a fost contactată de nimeni de la PSD referitor la o participare a sa din nou pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2019, în condițiile în care în 2014 ea a condus lista partidului. În schimb, Corina Crețu a evitat să fie implicată în „acest război” din PSD, între Liviu Dragnea și Gabriela Firea.

 

În legătură cu fondurile europene, comisarul UE pentru Politică regională a criticat o decizie a Guvernului Dăncilă de a încerca să realizeze o viitoare autostradă Iași-Târgu Mureș prin parteneriat public-privat, în locul folosirii banilor de la Uniunea Europeană.

 

Totodată, Corina Crețu a avertizat că România riscă să piardă, din anul 2019, fonduri europene importante din Programul Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), dacă Guvernul nu va transmite la Bruxelles noi proiecte majore în domeniu, pentru a fi probate și finanțate cu fonduri europene.

 

 

 interviul integral, pe Hotnews.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22