Comisarul Pitcovici, de la Anticorupţie, ar fi fost o cârtiţă a traficanţilor de droguri

E.b. | 06.09.2016

Dosar de trafic de droguri fără precedent, în care sunt implicaţi controversatul comisar Petru Pitcovici şi afaceristul Dan Chioru, scrie adevarul.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Dosar de trafic de droguri fără precedent în care sunt implicaţi controversatul comisar Petru Pitcovici şi afaceristul Dan Chioru. 

 

Poliţistul le spunea traficanţilor inclusiv unde montau anchetatorii tehnica de supraveghere. Unul dintre cei mai controversaţi ofiţeri din Poliţia Română, comisarul-şef Petru Pitcovici din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, sub acuzaţia căa favorizat a doi traficanţi de droguri. Ofiţerul este specializat în operaţiuni informative şi a condus la DGA Divizia de Operaţiuni Speciale - care se ocupă de partea tehnică a acţiunilor: filaj, interceptări telefonice, sau prinderile în flagrant, scrie adevarul.ro

 

Acum el riscă până la 5 ani de închisoare pentru că l-ar fi avertizat pe afaceristul Dan Sandu Simion, cunoscut ca „Dan Chioru’“, că este filat într-o anchetă de trafic internaţional de droguri.
Cercetările în acest caz au fost declanşate în octombrie 2015, atunci când Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), serviciul secret al Ministerului de Interne, cunoscut ca „Doi şi-un sfert“, a primit informaţii privind o reţea de trafic internaţional de cocaină, coordonată de „Dan Chioru’“. 

 

Acesta aproviziona beizadelele din cluburile de lux din Bucureşti. 

 

Cazul a fost preluat de DIICOT, iar pe 26 noiembrie 2015, un colaborator al procurorilor a cumpărat autorizat de la „Dan Chioru“, aproximativ 10 grame de cocaină în schimbul a 600 de euro. Tranzacţia a fost monitorizată ambiental, iar colaboratorul, care a primit nume de cod „Samir Tudorache“, a purtat aparatură audio, montată de DIPI.

 

Pitcovici a aflat că „oamenii săi“ îl monitorizau pe „Dan Chioru’“ şi nu a ezitat să-l avertizeze: „Ce faci, mă, te-ai apucat iar de prostii, să vinzi droguri? Vrei să spargi piaţa, vinzi droguri cu 60 de euro gramul?!“, i-ar fi spus comisarul, conform adevarul.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22