Comisia de Cod Electoral discuta proiectul votului prin corespondenta

T.d. | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Proiectul Legii votului prin corespondenta este supus discutiilor, luni, in Comisia de Cod Electoral, acolo unde vor participa reprezentantii grupurilor parlamentare.

"Biroul Comisiei parlamentare de Cod electoral se va intalni in 24 august cu reprezentantii grupurilor parlamentare pentru a discuta proiectul Legii votului prin corespondenta", spunea seful Comisiei de Cod Electoral, Mihai Voicu, in 18 august.

Aflat in dezbatere in Parlament, proiectul de lege privind votul prin corespondenta prevede ca cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate au dreptul sa voteze prin corespondenta la urmatoarele tipuri de alegeri: parlamentare, prezidentiale, europarlamentare, dar si la referendumurile nationale, potrivit HotNews.

Mecanismul propus de proiectul de lege pentru votul prin corespondenta cuprinde mai multe etape.

Initiata de 138 de parlamentari, propunerea de lege arata in expunerea de motive necesitatea urgentarii reglementarilor in ceea ce priveste votul prin corespondenta exercitat de catre romanii din afara tarii.

La 22 aprilie 2015, a fost adoptata tacit de Senat, in prezent propunerea fiind blocata la Comisia comuna a celor doua camere pentru elaborarea legislatiei electorale.

La 14 iulie 2015, PNL a solicitat sesiune parlamentara extraordinara, in cadrul careia sa se ia in discutie si legea votului prin corespondenta, sustinand ca daca nu se urgenteaza adoptarea legii, punerea legii in aplicare nu va mai fi posibila, potrivit practicii Comisiei de la Venetia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22