Comisia de Etică din TVR, decizie critică privitoare la interviul cu Ghiță (surse)

Dora Vulcan | 28.03.2018

Comisia de Etică din TVR a luat o decizie critică în privința modului în care emisiunea România 9, realizată de Ionuț Cristache, a difuzat la mijlocul acestei luni prima parte a interviului luat de Ion Cristoiu inculpatului fugit din România Sebastian Ghiță.

Pe aceeași temă

 

 

 

Forul responsabil cu respectarea regulilor etice de către jurnaliștii TVR a luat o decizie în acest sens în condițiile în care, la Parlament, directoarea Doina Gradea, răspunzând la o întrebare referitoare la difuzarea interviului, a spus că ea respectă libertatea editorială și că îî consideră pe jurnaliștii SRTv profesioniști de înaltă ținută, scrie Hotnews.ro. 

 

Participarea TVR la această operațiune media a stârnit critici din partea publicului și a unor politicieni de opoziție. La scurt timp după interviu, Comisia de Etică a TVR a anunțat că s-a sesizat și urma să analizeze cazul.

 

Doina Gradea, miercuri, la Parlament: ”Nu consider ca am difuzat pe vreunul dintre canalele TVR, cel puțin în ultimii doi ani, materiale de propagandă. (...) Am susținut constant asigurarea deplinei libertăți de decizie în domeniul editorial al jurnaliștilor din SRTv, pe care îi respect și pe care îi consider profesioniști de înaltă ținută. Așa voi face si de acum încolo”.

 

 

 

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22