Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova decide verificarea listelor electorale

Fara Autor | 09.04.2009

Pe aceeași temă

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunţat în această dimineaţă că permite partidelor renumărarea buletinelor de vot. În consecinţă  Partidul Liberal (PL) din Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Alianţa Moldova Noastră (AMN) vor avea la dispozitie 4 zile pentru a verifica listele electorale utilizate în scrutinul de duminică.

Decizia CEC a fost aprobată prin vot unanim miercuri seara la insistenţa partidetelor de opoziţie care susţineau că verificarea listelor electorale va dovedi fraude care ar fi favorizat partidul preşedintelui Voronin.

Potrivit reprezentanţilor partidelor de opoziţie în liste ar fi fost incluse mii de persoane decedate. În cazul în care această suspiciune se va confirma alegerile ar putea fi declarate nevalabile.

În urma scrutinului de duminică, rezultatele date publicităţii marţi seara de către CEC, arată că Partidul Liberal a obţinut 15 mandate, Partidul Liberal-Democrat 15 mandate, Alianţa Moldova Noastra 11 mandate iar Partidul Comuniştilor 60 de mandate.

Alte evoluţii

Preşedintele Vladimir Voronin a cerut arestarea omului de afaceri Gabriel Stati pentru implicare în "tentativa de lovitură de stat". Acesta este acuzat că ar fi sponzorizat protestele de la Chişinău. Informaţii de ultimă oră arată că omul de afaceri Gabriel Stati a fost reţinut pe teritoriul Ucrainei.

Preşedintele Voronin a declarat ieri într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti că evenimentele de luni au înseamnat pentru poporul moldovean "cea mai mare înjosire a propriei lui independenţe, a propriei democraţii, când de pe clădirile Parlamentului şi administraţiei prezidenţiale au fost smulse însemnele de stat, iar în locul lor au fost desfăşurate steagurile României".

Astăzi, în jurul orei 12, în faţa preşedinţiei se aflau în jur de 200 de protestatari care protestau paşnic.

La Bucureşti, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit în jurul orei 12 cu ambasadorii statelor UE şi NATO, tema discuţiilor fiind relaţiile dintre România şi Republica Moldova.

Cristian Diaconescu a declarat ca  "Ministerul de Externe nu va trimite înapoi reprezentanţi diplomatici moldoveni, nu vom diminua preocuparea şi interesul nostru pentru stabilirea relaţiilor bilaterale în condiţii optime cu Republica Moldova".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22