Comisia Europeană condamnă agresiunile jandarmilor asupra jurnaliștilor

Redactia | 13.08.2018

Comisia Europeană a condamnat agresiunile atribuite forţelor de ordine din România împotriva jurnaliştilor, evidenţiind că este "important" ca angajaţii companiilor media să îşi poată desfăşura activitatea, informează postul public austriac ORF, scrie Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Comisia Europeană a condamnat agresiunile forţelor de ordine din România împotriva echipei postului public austriac ORF în cursul protestelor desfăşurate vineri după-amiază în Bucureşti.

 

"Este important ca reprezentanţii presei să îşi poată desfăşura activitatea", a declarat luni, conform ORF, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

 

Reamintim că în seara de 10 august, echipajul televiziunii ORF din Austria tocmai transmitea în direct, când jandarmii au atacat protestatarii violenți din apropiere.

 

După cum relatează corespondentul ORF la București,  Ernst Gelegs,  un cameraman a fost bătut de poliție cu bastoane.  Acesta ar fi scăpat de agresiuni doar în urmă repetatelor sale strigăte de atenționare, că este cameraman. Între timp, el și-ar fi revenit din șoc, scrie HotNews.ro

 

 „Și corespondentul ORF a fost, de asemenea, atacat. A fost împins la perete, de un polițist cu scut“, mai relatează publicația citată.

 

 Vineri seara, „prima demonstrație la scară largă a românilor din diaspora împotriva guvernului condus de prim-ministrul Vasilica Viorică Dăncilă a fost umbrită de ciocniri cu poliția“. Jandarmii au făcut uz masiv, chiar de la începutul demonstrației, de gaze lacrimogene și de bastoane, după ce un grup de manifestanți a rupt bariera de protecție și a încercat să pătrundă în sediul guvernului.

 

 OE24.at mai menționează numărul mare de persoane rănite sau afectate corporal, -printre care și reprezentanți ai forțelor de ordine-, în timpul manifestației de vineri, 10 august. Este evocat și episodul leșinului unei femei  aflate în cărucior de handicapat, care a necesitat intervenția de urgență a SMURD-ului.

 

Pe măsură ce starea de spirit a devenit mai tensionată, la căderea serii și noaptea târziu, „poliția a folosit în mod repetat gaze lacrimogene și, pentru o scurtă durată, chiar și tunurile cu apă, punând în mișcare și trupe speciale de intervenție“. „Intervenția forțelor de ordine a fost, chiar și pentru Bucureștiul obișnuit cu proteste, ieșită din comun“, conchide OE24.at.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22