Comisia Europeană nu comentează despre „lista neagră” a „victimelor DNA” prezentată la A3

Redactia | 19.03.2018

La Antena 3 a fost prezentat un document care ar demonstra ingerințele Comisiei Europene în treburile justiției din România. Este vorba de un document adresat Guvernului de la București, datat 10.10.2012, care cuprinde o serie de cerințe legate de îndeplinirea obiectivelor din MCV.

Pe aceeași temă

 

 

Unul dintre cele 21 de puncte este o solicitare de prezentare a situației și ce pași se vor face pentru rezolvarea cazurilor de înaltă corupție și care se referă la Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

 

Deși în aceea perioadă nu era vizat de DNA, liderul PSD a spus luni la Parlament că o va pune pe Viorica Dăncilă să întrebe la Bruxelles despre ce-i vorba și la ce se referea acest document.

 

Într-un răspuns la solicitarea site-ului Stiripesurse.ro reprezentanţa de la Bucureşti a Comisiei Europene afirmă: "Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea «din surse neoficiale»." Deocamdată nu se cunosc multe amănunte despre documentul primit la București acum șase ani.

 

„Doamna prim ministru ne-a informat că Guvernul și/sau Ministerul Justiției vor transmite o scrisoare de solicitare, de clarificare la Comisia Europeană în legătură cu acest document.  Să aflăm cu toții ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informațiile pe care s-au bazat și de ce s-a făcut această solicitare, pentru că deja din ce în ce mai mulți din cei care și-au exprimat un punct de vedere consideră că aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiție din România. Se poate spune chiar că era inducerea unei direcții ca acele persoane trebuie să fie neapărat condamnate. Nouă ni se pare ceva fără precedent, foarte grav și din acest motiv susținem demersul pe care l-a anunțat dna prim ministru”, a spus Liviu Dragnea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22