Comisia Europeană aproba un program de cooperare transnațională pentru regiunea Dunării, în valoare de 222 milioane de euro

P.c. | 21.08.2015

Pe aceeași temă

Comisia Europeană a adoptat recent un 'program de cooperare transnațională pentru regiunea Dunării', în valoare de 222 de milioane de euro. Programul va sprijini proiecte de cooperare transnațională în conformitate cu prioritățile Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (EUSDR), relateaza Agerpres.
 
 
'Sunt încântată să adopt acest program. Acesta a fost conceput pentru a contribui în mod direct la punerea în aplicare cu succes a Strategiei UE pentru regiunea Dunării, prin intermediul priorităților sale tematice și al sprijinului pentru guvernanța strategiei. Programul ar trebui să ajute țările implicate să dezvolte proiecte cu rezultate tangibile și pozitive, care să le permită să rămână în continuare atractive ca loc de viață, studiu, muncă, precum și pentru turism și investiții', a afirmat Corina Crețu, comisarul european pentru Politica Regională.
 
 
Concentrarea geografică a programului corespunde zonei vizate de strategie, incluzând regiuni din nouă state membre (Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Germania, România, Slovacia și Slovenia), dar și din trei țări din afara UE (Bosnia-Herțegovina, Serbia și Muntenegru). De asemenea, Republica Moldova și Ucraina vor fi eligibile în cadrul acestui program, odată ce se va stabili finanțarea din Instrumentul european de vecinătate (IEV).
 
 
Conform sursei citate, UE va investi peste 202 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 19,8 milioane de euro din Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA) în proiecte transnaționale din zona bazinului Dunării.
 
 
Primul apel de propuneri va fi lansat în toamna anului 2015, iar evenimentul de lansare va avea loc pe 23 și 24 septembrie, la Budapesta.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22