Comisia Europeană acordă 254 de milioane de euro pentru sistemul de termoficare din București

Redactia | 23.02.2021

Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro pentru sprijinirea reabilitării sistemului de termoficare din București.

Pe aceeași temă

Este vorba despre reabilitarea rețelei de distribuție, în special a conductelor prin care apa caldă ajunge în principalele puncte de distribuție, a sistemului de termoficare din zona urbană București. Sprijinul va fi acordat sub forma unui grant direct, finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România potrivit unui comunicat de presă al CE.

Reabilitarea sistemului de termoficare va consta în înlocuirea unor secțiuni ale principalelor conducte de transport al apei calde, reprezentând aproximativ 10 % din lungimea totală a rețelei. Această investiție va reduce pierderile de căldură și de apă, precum și alte tipuri de pierderi, generând costuri mai mici de întreținere a rețelei. Prin urmare, măsura va contribui la economii de energie și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, se arată în comunicat.

Ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție.

„Această măsură de ajutor în valoare de 254 de milioane EUR, finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a spus vicepreședinta executivă a CE Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22