Comisia Europeană invită România, Bulgaria și Croația să adere la spațiul Schengen

L. G. | 16.11.2022

Comisarul European, Ylva Johansson, a spus că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite și trebuie să adere la spațiul Schengen.

Pe aceeași temă

„România, Bulgaria și Croația sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen (...) Comisia Europeană invită toate țările membre să ia act de această realitate”, a spus comisarul european.

„E momentul să spunem Bine ați venit!”, a declarat comisarul pentru afaceri Interne al UE, în conferința de presă organizată, miercuri, după reuniunea Comisarilor pe tema extinderii Spațiului Schengen, referindu-se la România, Bulgaria și Croația. 

„Mă aștept de la statele membre să ia această decizie importantă, istorică și în interesul nostru, al tuturor”, a mai afirmat comisarul european, subliniind că cele trei state au dat dovezi solide că au îndeplinit condițiile tehnice pentru aderarea la Schengen.

Bulgaria, România și Croația au dat dovezi că pot să gestioneze, au personal extrem de bine instruit și angajat, tehnologie, a explicat oficialul european. 

România e pregătită să adere și UE este gata să o primească, a mai spus aceasta, transmițând același mesaj și pentru Bulgaria și Croația.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22