Comisia Europeana lanseaza procedura de sanctionare a Germaniei

T.d. | 19.05.2015

Pe aceeași temă

Comisia Europeana (CE) a lansat, marti, procedura de sanctionare a Germaniei pentru o presupusa incalcare a legislatiei comunitare privind aplicarea principiului salariului minim in sectorul transporturilor.

Astfel, in urma unui schimb de informatii cu autoritatile de la Berlin, CE a trimis o scrisoare oficiala de instiintare, ca prim pas al procedurii de sanctionare pentru o presupusa incalcare a reglementarilor comunitare (infringement), potrivit Romania Libera.

Chiar daca sustine introducerea salariului minim in Germania, Comisia Europeana considera ca aplicarea Legii salariului minim tuturor operatiunilor de transport de pe teritoriul german restrictioneaza libertatea de a oferi servicii si de a asigura libera circulatie a produselor”, se arata in comunicatul CE.

Autoritatile germane au la dispozitie doua luni pentru a raspunde Comisiei.

Aplicarea acestor masuri pentru operatiuni internationale sau pentru cele de tranzit nu poate fi justificata, creand bariere administrative disproportionate care impiedica functionarea corespunzatoare a pietei comune”, mai arata Bruxellesul.

Germania este cea de-a 22-a tara membra a UE care introduce salariul minim in transporturi. Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015 cu un salariu minim de 8,5 euro/ora. Problema este ca legea se aplica si companiilor din afara Germaniei, care ofera servicii pe teritoriul german.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22