Comisia Europeana nu se teme ca Grecia nu-si va respecta obligatiile asumate prin acord

Fara Autor | 21.08.2015

Pe aceeași temă

Comisia Europeană nu este îngrijorată în ce privește aplicarea reformelor asumate în cadrul noului program de asistență financiară a Greciei, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, la o zi după ce șeful guvernului de la Atena, Alexis Tsipras, și-a anunțat demisia, și a anunțat data alegerilor anticipate.

 

„Nu, nu suntem îngrijorați în legătură cu aplicarea programului. Reformele au fost decise de guvernul grec și aprobate prin vot de parlament. Indiferent de alegeri, reformele pot fi puse în aplicare”, a declarat purtătoarea de cuvânt pentru afaceri economice, Annika Breidthardt,citat[ de Agerpres.

 

Comisia Europeană a semnat miercuri noaptea un memorandum de înțelegere cu Grecia, pentru un nou program de sprijin pe trei ani și o sumă maximă de 86 de miliarde de euro, iar joi seara, premierul Tsipras și-a anunțat demisia, într-un discurs televizat.

 

"În scurt timp, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a Guvernului. Simt că am obligaţia morală de a mă prezenta evaluării poporului. Votul poporului va decide dacă acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză", a declarat Alexis Tsipras.

"Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord", a mai spus Tsipras, citat de Mediafax.

 

"Sunt foarte mândru de Guvernul pe care îl conduc. Am purtat negocieri dure mult timp", a apreciat Tsipras.

 

Tsipras urmărește în prezent două obiective, potrivit presei elene, preluate de Agerpres: în primul, rând să contraatace aripa rebelă din cadrul partidului stângii radicale Syriza și, în al doilea rând, să-și asigure un nou mandat înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate, care continuă încă să provoace dezbateri aprinse la Atena.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22