Comisia Europeană obligă România să includă în reforma pensiilor și plățile pentru militari SURSE

L. G. | 07.07.2022

Comisia Europeană a cerut în mod oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității.

Pe aceeași temă

În prezent statul român lucrează la o nouă lege a pensiilor alături de Banca Mondială și Comisia Europeană, ca parte a reformelor asumate în PNRR. Noua lege va ține cont exclusiv de criteriul contributivității, au declarat surse guvernamentale pentru Economedia.

 

În forma reforma propusă de către statul român, toate pensiile sunt bazate pe contributivitate, mai puțin cele ale militarilor, care nu au fost incluse pe motiv că statul consideră că acestea nu sunt pensii speciale ci sunt pensii „de serviciu” sau pensii „ocupaționale”

 

Astfel, potrivit Economedia, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă în reforma sistemului de pensii și pensiile militarilor, conform unor surse guvernamentale.

 

Potrivit acestora, Guvernul reface acum componența comitetului interministerial pentru reforma sistemului de pensii din România, astfel încât la negocieri să ia parte și Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Infomații, instituții care au case sectoriale de pensii.

 

Printre cei care beneficiază de pensie militară se regăsește inclusiv premierul Nicolae Ciucă, care a obținut în 2020 venituri de 215.880 lei, cu mult peste salariile de ministru, care au totalizat în același an 168.613 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22