Comisia Europeana, sesizata cu privire la Master Planul pe Transport

T.d. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

O scrisoare semnata de 15 deputati din toate partidele a fost adresata comisarului european Corina Cretu. In scrisoare, deputatii semnaleaza anumite probleme cu privire la Master Planul pe Transport.

Mai multi membri ai comisiei pentru Transporturi din Camera Deputatilor il critica pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pentru faptul ca nu le-ar fi prezentat anumite detalii ale Master Planului pe Transport.

Din pacate, dezbaterea publica asupra acestui document strategic pentru dezvoltarea Romaniei a fost viciata politic si a ramas directionata doar inspre identificarea proiectelor de investitii, nu si asupra analizei economic-financiare si a prioritizarii acestora”, se arata in scrisoare, potrivit stiripesurse.

Comisia pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor a participat la mai multe intalniri cu reprezentantii Ministerului Transporturilor fara a primi informatii referitoare la aceasta parte a Master Planului General de Transport, in ciuda solicitarilor membrilor Comisiei”, mai transmit deputatii semnatari.

Potrivit acestora, “Ministerul Transporturilor nu are cum obtine un acord politic asupra Master Planului General de Transport fara a fi desecretizat si dezbatut corespunzator in Parlament, iar fara acest consens documentul nu ar indeplini criteriul de baza solicitat de Comisia Europeana. In absenta acestei dezbateri, documentul transmis Comisiei Europene nu beneficiaza de consensul politic atat de necesar si risca sa devina o abordare temporara in loc de o strategie pe termen mediu si lung”, argumenteaza deputatii, in scrisoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22