Comisia Juridică incuviintează cererea DNA de arestare a lui Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

Paul Cristescu | 02.12.2015

Deputatii juristi au decis astăzi să dea aviz pozitiv solicitării DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul jafului de la ANRP.

Pe aceeași temă

 

Deputatul Cătălin Teodorescu a primit de asemenea aviz pozitiv, existand 15 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

 

În cazul lui Ioan Oltean, decizia a fost luată cu 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si trei abtineri, iar votul a fost secret. Votul este consultativ, decizia finală apartinand plenului Camerei Deputatilor, transmite Hotnews. Cu 15 voturi "pentru", 3 "impotriva" si trei abtineri s-a votat si pentru arestarea lui Catalin Teodorescu. Votul a fost secret.
 

Ioan Oltean a declarat ca in timpul audierii de la Comisia Juridica si-a sustinut nevinovatia si a prezentat "probe" care arata ca nu exista niciuna dintre cele doua fapte de care este acuzat - trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu. Oltean a declarat ca nu a fost nicidata in biserica din Chitila si ca nu il cunoaste pe preotul care l-a denuntat. "Mi-am justificat nevinovatia. Am prezentat in fata comisiei toate argumentele care dovedesc inexistenta faptelor, care dovedesc ca deputatul Ioan Oltean nu a savarsit nici una din cele doua fapte: trafic de influenta si complictiate in abuz in serviciu. Un lucru este esential: nu am fost niciodata in localitatea Chitila si drept consecinta nu am fost niciodata la biserica din Chitila, nu l-am cunoscut niciodata pe denuntator, parintele Alexandrescu si nu am luat nici prin intermediar bani," a declarat Oltean jurnalistilor la iesirea din Comisie.

 

"Eu la Comisia am prezentat probele care arata nevinovatia mea. Nu am cerut sa ma apere nimeni, daca eu si avocatii mei nu ma pot apara, nimeni nu ma poate apara, decat Cel de sus" a completat el, intrebat daca le-a cerut colegilor sa voteze impotriva incuviintarii arestarii preventive, in contextul in care atat PNL cat si PSD au anuntat ca vor vota "pentru".
 

Intrebat despre o eventuala umilinta in cazul in care va fi incarcerat, Oltean a raspuns: "Mai mare umilinta decat am suferit zilele acestea din cauza mass-mediei nu se poate suferi". 

 

***

Comisia juridica a Camerei Deputatilor s-a reunit astăzi pentru a analiza cererile DNA de arestare preventiva si a-i audia pe deputatii PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, urmand sa intocmeasca un raport consultativ. 

 

Cei doi au fost de dimineata la comisia juridica sa isi consulte dosarul.

Conducerea Camerei Deputatilor reunita vineri a transmis, asa cum cere procedura, solicitarile DNA de arestare preventiva impreuna cu dosarul acestora, sigilat, catre Comisia Juridica. Dosarul are 4 volume si 1344 file. 

Raportul intocmit de comisia juridica este consultativ, insa obligatoriu din punct de vedere procedural. Deputatii juristi vor consulta dosarul si ii vor audia pe cei doi deputati, care la randul lor au dreptul sa isi consulte dosarul impreuna cu avocatii

Deputatul Ioan Oltean, urmarit penal intr-un dosar privind Autoritatea pentru restituirea proprietatilor in care se acuza supraevaluarea unui teren cu 87 mil. lei, a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22