Comisia Juridică a deputaților a aprobat revenirea la completurile de doi judecători în apel

Laurentiu Gheorghe | 15.04.2021

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind revenirea la completurile de doi judecători în apel, a anunțat deputatul PNL Cristian Băcanu. Urmează votul în plenul Camerei.

Pe aceeași temă

„Se îndreaptă o procedură sâmbătă de PSDragnea în tentativa sa de aservire a justiției și se rezolvă o parte din problemele de organizare și funcționare a sistemului judiciar.

Amintesc că PSD modificase legea, prevăzând 3 judecători în loc de 2 (cum au fost mereu în sistemul judiciar românesc). Această modificare, împreună cu lipsa acută de judecători, ar fi condus la o blocare a instanțelor”, a scris inițiatorul proiectului, deputatul PNL Cristian Băcanu, pe Facebook.

Inițiativa legislativă a deputatului Băcanu are aviz favorabil de la CSM și Consiliul Legislativ.

Modificarea legilor Justiției pe vremea lui Dragnea, în sensul alcătuirii completurilor de apel din 3, nu din 2 judecători, a fost criticată de asociațiile de magistrați. Aparent benefică (motivarea a fost să nu mai fie nevoie de crearea unor completuri de divergență atunci când cei 2 magistrați din completul de apel nu se pun de acord), modificarea a fost criticată pentru că sistemul de justiție are o lipsă acută de personal.

Completurile de 3 magistrați în apel urmau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021, însă Guvernul Cîțu a amânat termenul până la 1 ianuarie 2023.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22