Comisia juridică a respins ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog

Dora Vulcan | 17.09.2019

Comisia juridică din Senat a votat, marţi, cu majoritate de voturi, împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului social-democrat Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Pe aceeași temă

Presedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, este mulțumit de informațiile pe care le-a aflat de la Bodog după ce a ”procedat” la audierea sa și spune că fostul ministru a adus clarificările solicitate.

„Astăzi am procedat la audierea domnului senator Bodog în cadrul cererii de efectuare a urmăririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere în care domnul Bodog și-a prezentat punctul de vedere. A răspuns la întrebările mai multor senatori. A clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate și în final a fost supus votului. Au fost nouă colegi prezenți, cinci voturi au fost împotrivă, două voturi pentru și două abșineri. Plenul este suveran în această cerere, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numprul de voturi pentru un raport favorabil. Noi vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului. Apărarea domnului senator și faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru urmărirea penală”, a declarat președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul audierii.

Raportul va intra în biroul permanent de luni iar apoi în plen.

Bodog este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual pentru că a făcut, ca ministru al Sănătății, demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să-și încaseze drepturile salariale timp de un an fără să fi trecut o zi pe la serviciu sau să fi prestat munca pentru care era plătită.

”Ceea ce pot sa va spun este ca niciunul dintre consilierii care au fost angajati la minister nu se afla in situatia de a nu fi prestat activitatea pe care le-a trasat-o ministrul. Niciunul, toti au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o, fiecare s-a ocupat de ceea ce le-am dat sa faca. Toti consilierii mei, indiferent ca au fost cu norma intreaga sau jumatate de norma, au lucrat in directa mea coordonare. Eu le-am trasat ce anume sa faca, mie mi-au raportat, cu mine au discutat si pe mine m-au ajutat in activitatea mea de ministru", a afirmat Bodog pe 4 iulie, când DNA a trimis Senatului cererea de ridicare a imunității fostului ministru al Sănătății, acum senator.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22