Comisia Juridica din Parlament se pronunta asupra cererii de arestare preventiva a lui Dan Sova

A.g | 18.03.2015

Pe aceeași temă

 In cursul zilei de miercuri, Comisia Juridica a Senatului se va pronunta prin vot  cu privire la decizia de incuviintarea a arestarii preventive a senatorului Dan Sova. Votul Comisiei va fi inaintat Senatului care va avea votul decisiv, informeaza Romania Libera.

 

 Potrivit procurorilor DNA, Dan Sova a incercat sa distruga  probe din baze de date electronice si a falsificat facturi pentru a scapa de acuzatiile de coruptie. Astfel de fapte impun arestarea preventiva conform Codului de Procedura Penala

"Din declaraţiile martorilor Roxana Enescu şi Cernov Radu-Ştefan, avocaţi asociaţi şi membrii ai adunării generale ai SCA Şova şi Asociaţii, persoane care au semnat procesele verbale în discuţie, rezultă faptul că aceştia au semnat acele procese verbale în anul 2011 pe fondul scandalului mediatic apărut în presă în legătură cu contractele de asistenţă juridică încheiate de societatea de avocaţi cu cele două complexe energetice. De asemenea cei doi martori au afirmat că nu au avut loc niciodată adunările generale atestate prin procesele verbale respective," arată DNA.

 

CITITI SIReferatul pentru arestarea lui Sova: Conduita senatorului, profund antisociala. Desi numit in mai multe CA-uri ale unor companii de stat, un fost partener al senatorului spune tot

 

DNA mai arată că în legătură cuprinsul procesului-verbal datat 19.12.2005 semnat de Şova Dan-Coman şi Enescu Roxana, aceasta din urmă a declarat că este fals întrucât respectiva adunare generală nu a avut loc şi nu a discutat niciodată cu Şova Dan-Coman despre hotărârea menţionată în acel proces-verbal. A afirmat că a semnat procesul verbal în cursul anului 2011 la solicitarea martorei Ciurcu Simona pe fondul scandalului mediatic apărut în presă în legătură cu contractele de asistenţă juridică încheiate cu CET şi CER

"În legătură cu procesul-verbal datat 15.01.2007 prin care Cernov Radu-Ştefan era împuternicit să semneze şi să negocieze contracte de asistenţă juridică, martorul Cernov Radu-Ştefan a afirmat că nu are cunoştinţă de vreo adunare generală în acest sens şi nu şi-a recunoscut semnătură de pe acest proces verbal. De asemenea, martora Enescu Roxana a declarat că nu are cunoştinţă de hotărârea adunării generale atestată prin respectivul proces-verbal. A afirmat că a semnat acest proces verbal ca pe toate celelalte în anul 2011 sau 2012," potrivit DNA.

Potrivit referatului, În cuprinsul primei pagini a procesului verbal din data de 05.01.2009 al adunării generale a societăţii de avocaţi se menţionează următoarea hotărâre: „pentru actul adiţional nr. 3 la contractul de asistenţă juridică nr. 27/26.03.2007 semnat cu clientul societăţii – Complexul Energetic Rovinari se stabileşte avocat coordonator de client - Cernov Radu-Ştefan”.

În schimb, Direcţia Naţională Anticorupţie a intrat în posesia procesului-verbal al adunării generale a societăţii de avocaţi din data de 19.01.2009 adică, ulterior celui fals prezentat mai sus, în care se menţionează „HOTĂRÂREA nr. 1” care are cu totul alt conţinut. Este evident în aceste condiţii faptul că procesul verbal din data de 05.01.2009 nu a existat la data respectivă cu conţinutul respectiv.

"Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acţiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Şova Dan-Coman, activitate infracţională orientată în mod vădit în scopul obstrucţionării anchetei fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale şi implicit ale înfăptuirii justiţiei penale în general," mai arată DNA.

"DNA susține că că procesele-verbale respective în privinţa cărora suspectul Şova Dan-Coman le-a alterat conţinutul reprezintă mijloace materiale de probă în procesul penal. La data comiterii acestor fapte Şova Dan-Coman era senator în Parlamentul României. Astfel,  Şova Dan-Coman a folosit în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie documente false în scopul de a se sustrage de la răspunderea penală şi pentru a compromite aflarea adevărului şi interesele justiţiei."

"Plăsmuirea conţinuturilor celor 11 procese-verbale de către Şova Dan-Coman constituie în sine o activitate infracţională prin care s-a încercat inducerea şi acreditarea ideii că acesta nu s-a implicat în încheierea celor trei contracte prezentate, împrejurare ce denotă o conduită iresponsabilă nedemnă de funcţia publică de demnitar al statului român cu care era şi este învestit."

Dupa perchezitii la domiciliul lui Radu Stefan Cernov s-a descoperit o agenda in care acesta  avea inscrisuri prin care Dan Sova era principalul negociator al contractelor de asistenta juridica.

Declaraţia martorului Babov Vladimir este de  asemenea în sensul în care Şova Dan-Coman a participat direct la încheierea contractelor de asistenţă juridică.

 

CITITI SIDosarul Rovinari-Turceni. DNA: FALSIFICAREA documentelor RECUNOSCUTA de angajatii lui Sova. Acesta respinge acuzatiile DNA: Sunt neintemeiate

 

 

 Toti martorii au declarat ca Dan Sova este singurul care avea rol de decizie in orice decizie pe care SCA Sova si Asociatii o iau si mai ales in cotracte de asistenta juridica.

 "Din declaraţiile martorilor Ciurcu Simona şi Brîncuş Alin Aurel Niculae persoane angajate în cadrul SCA „Şova şi Asociaţii” a rezultat faptul că în anul 2010 din dispoziţia suspectului Şova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi cu scopul de a compromite toate documentele şi corespondenţa purtată pe mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexe energetice," susține DNA

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22