Comitetul Executiv al PSD: Cele mai importante declarații înainte de începerea ședinței

Laurentiu Gheorghe | 28.06.2019

Miza principală a ședinței CEx de vineri o constituie întărirea poziției Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului, care va fi confirmată la Congresul de sâmbătă.

Pe aceeași temă

Cum se împart taberele în partid și care sunt subiectele sensibile pot fi identificate din declarațiile participanților la ședința CEx, care se anunță una cu scântei, dar în care Dăncilă își va impune toate punctele dorite de ea.

Declarații înainte de ședința CEx:

Paul Stănescu – președinte PSD Olt: "Eu voi fi prezent ( la Congres – n.r.) dar nu voi vota. Colegii mei de la PSD Olt vor vota cum le dicteaza constiinta"

Marian Opișan – președinte PSD Vrancea: PSD a funcţionat mult mai bine atunci când secretarul general şi preşedintele executiv au fost desemnaţi de către Comitetul Executiv la propunerea preşedintelui partidului și nu alesi la congres. Noi şi organizaţia Vrancea o să o susţinem pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD.

Daniel Suciu – vicepremier, candidat la functia de presedinte executiv al PSD: I-am pus pe colegi intr-o situatie dificila. Pot deduce ca atat eu cat si colegul si prietenul meu Eugen Teodorovici avem o imagine buna si nu am vrea sa ii punem intr-o asemenea ipostaza. Iau in calcul sa discut si cu Eugen, eu mi-am depus candidatura in urma cu trei zile si merg pana la capat. Atat eu cat si Eugen am fost colegi foarte buni si i-am pus pe colegi intr-o situatie dificila pentru ca trebuie sa aleaga intre noi. Dar e normal sa fie competitie

Gabriel Mutu – primar sector 6: Cea mai buna formula ar fi ca secretarul general sa fie ales la Congresul PSD de sambata, nu sa fie desemnat de presedintele partidului si apoi votat in Comitetul Executiv National

Marius Dunca - președinte PSD Brasov: Maine la Congres ar trebui sa dam un mesaj clar, ca partidul e unit si ca nu exista batalie pe functii

Dumitru Buzatu – PSD Vaslui: În PSD e democratie in unele puncte chiar excesiva, din moment ce sunt candidati pe care nici eu nu ii cunosc, desi sunt membru de la infiintarea acestui partid.

Gabriel Zetea – PSD Maramureș: Sunt convins ca Dancila va castiga aceasta competitie. Eu cred ca va castiga maine fara nicio problema.

Ionel Arsene – Președinte PSD Neamț: Eu consider că Viorica Dăncilă, astăzi, în momentul ăsta, este cea mai potrivită să conducă partidul. (…) Nu doar pentru asta (că deţine funcţia de premier – n.r.), pentru că eu cred că este cea mai potrivită să conducă partidul astăzi. Asta este opţiunea mea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22