Compania de administrare a infrastructurii rutiere își face antrepriză de construcții

Dora Vulcan | 21.03.2018

Compania care se ocupa cu administrarea infrastructurii rutiere, CNAIR, a decis sa infiinteze o noua firma, o antrepriza proprie de construcții care să facă drumuri si autostrazi, dupa modelul companiilor create de Firea la Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

 

 

"Rolul acestei antreprize va fi sa ne permita sa terminam noi lucrarile si proiectele care au fost abandonate. Ideea de lucrari in regie proprie a fost inaintata si anii trecuti, insa acestea se faceau prin Directiile regionale de Drumuri si Poduri care au doar responsabilitati de intretinere", a explicat pentru HotNews.ro Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR.

 

 

"Momentan se va lucra cu oamenii din Companie, din interior, nu vom face angajari. La fel si utilajele, vor fi tot cele pe care le are Compania. Daca vom considera ca va fi nevoie de mai multe resurse, in functie de ce proiecte facem, vom angaja oameni si vom cumpara utilaje", a declarat Serbanescu.

 

In urma cu mai bine de un an Compania de Drumuri anunta o noua strategie de abordare pentru unele proiecte de infrastructura, impulsionata de reparatia cu succes pe care au facut-o angajatii sai la autostrada demolata dintre Sibiu si Orastie. Planurile CNAIR erau ambitioase si vizau realizarea in regie proprie - de catre fiecare DRDP din tara - a unor proiecte de sine statatoare, nu doar de lucrarile de finalizare si intretinere a unor drumuri si autostrazi abandonate. Drumul expres spre sudul Litoralului, Centura Timisoara, o noua varianta ocolitoare spre vama Giurgiu, Centurile de la Suceava, Bals si Barlad erau printre cateva dintre proiectele cu care se lauda CNAIR ca le va face in regie proprie, amintește sursa citată. 

 

La peste 18 luni de la anunțul CNAIR niciun proiect nu a fost demarat încă. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22