Compania de asigurari Astra, in executare silita pentru o datorie de 95 de milioane lei catre CNADNR

T.d. | 09.04.2015

Pe aceeași temă

Vizata de o procedura de executare silita, compania de asigurari Astra ar urma sa plateasca esalonat datoria de aproximativ 95 milioane lei catre CNADNR. Potrivit unui anunt al administratorului special al Astra, KPMG Advisory, masura ar permite societatii sa-si continue activitatea si sa plateasca datoriile.

O decizie va fi luata dupa ce executorul judecatoresc va furniza un raspuns, dupa consultari cu reprezentantii CNADNR, potrivit HotNews.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dezbatut miercuri, 8 aprilie 2015, o informare facuta de KPMG, administratorul special al Astra Asigurari, cu privire la declansarea procedurii de executare silita prin infiintarea popririi asupra tuturor conturilor acestei societati de asigurare.

La inceputul acestei saptamani au fost purtate primele discutii cu executorul judecatoresc cu privire la propunerea de esalonare inaintata. Propunerea Astra a fost primita pozitiv de catre executor, urmand ca acesta sa revina cu un raspuns in urma consultarii cu reprezentantii CNADNR. Esalonarea propusa permite Societatii sa-si continue activitatea, inclusiv efectuarea platilor de daune, fiind alocata pe o perioada ce asigura capacitatea de onorare a acestei obligatii, avand in vedere nivelul disponibilitatilor curente, precum si operatiunea de majorare a capitalului social in curs de desfasurare", au precizat reprezentantii KPMG.

Astra trebuie sa achite catre CNADNR suma de 93,93 milioane de lei in baza unei polite emise in favoarea Romstrade, companie aflata in insolventa, pentru realizarea unui tronson de autostrada. In plus, Astra mai are de platit si cheltuieli de judecata, astfel ca datoria totala catre CNADNR se ridica la aproximstiv 95 milioane de lei.

Astra Asigurari se afla pe locul trei in piata asigurarilor din Romania, dupa Allianz-Tiriac si Omniasig VIG, cu venituri de 777,2 milioane lei in 2014.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22