Comunicatul ambasadorului rus Oleg Malginov prin care ii numea badarani pe Vladimir Tismaneanu si Marius Stan a fost sters de pe site-ul ambasadei

A.g | 31.03.2015

Pe aceeași temă

 Comunicatul prin care ambasadorul rus la Bucuresti Oleg Maliginov ii numea pe Vladimir Tismaneanu si Marius "badarani" in urma articolului "Ispita fascista a tovarasului Putin" a fost sters de pe site-ul ambasadei Federatiei Ruse, informeaza Hotnews.

 

Europarlamentarul Monica Macovei a condamnat declaratiile ambasadorului rus la Bucuresti considerand ca lipsa de reactie a autoritatile de la Bucuresti, a presedintelui Iohannis, a premierului Ponta si a ministrului de externe Aurescu, este inacceptabila. Macovei crede ca ambasadorul rus ar trebui rechemat la Moscova.

 

Europarlamentarul Cristian Preda considera insa ca "nu e nevoie de paie pe foc"si ca Malginov ar trebui convocat de un secretar de stat la MAE, acesta fiind nivelul potrivit pentru o reactie: "Nu presedintele, nu premierul, nu ministrul de Externe trebuie sa-i raspunda ambasadorului care i-a numit 'badarani' pe doi distinsi intelectuali. E suficient ca Malginov sa fie convocat la MAE de un secretar de stat. Acesta e, conform uzantelor diplomatice, nivelul potrivit pentru o reactie. Nu e nevoie de paie pe foc", a scris pe Facebook Cristian Preda.

 

Vladimir Tismaneanu si Marius Stan i-au raspuns ambasadorului rus, intr-un articol publicat pe Contributors.ro"ne este teamă, autorilor acestui articol, că domnul ambasador confundă luciditatea cu bădărania. Bădăranie să fi fost și când Hillary Clinton a comparat invazia Crimeii cu aceea a Cehoslovaciei de către Hitler? Plecând de la un concept al unui mare istoric, Fritz Stern, noi scriam despre o ispită fascistă. Se pare că e mai mult decat o ispită. Domnul ambasador socoate că poate da lectii presei din România, o ţară liberă, membră in UE si NATO, despre ce să publice si ce să cenzureze. Credem că e vorba de o confuzie istorică: România nu mai este o “democraţie populară”. Pactul de la Varovia a sucombat in urmă cu mulţi ani. Suntem in anul de graţie 2015, iar libertatea presei este garantată constituţional in România. La fel și libertatea de opinie. Dacă dl ambasador iși permite să reactioneze astfel, de o manieră intimidantă, la articolul nostru, mâine vine in mod sigur rândul altora. E nevoie să i se spună că România nu este un protectorat rusesc".

 

CITITI SIMAE: Jignirea autorilor Vladimir Tismaneanu si Marius Stan de catre ambasadorul rus este INACCEPTABILA

 

 

Articolul lui Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, a fost criticat si de Tudor Afanasov, Presedintele Camerei de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa, care a sustinut pozitia ambasadorului rus. Afanasov "îi roagă pe toți formatorii de opinie să fie foarte vigilenți în exprimare, chiar dacă au critici la adresa cuiva, o pot face  folosind un limbaj demn de intelectualitatea poporului nostru, demn de apartenența noastră la cultura europeană și nu un limbaj care ne proiectează înapoi în secolele barbare. Folosirea unui limbaj adecvat poate să ne ajute în dezvoltarea relațiilor bilaterale și poate evita neplăceri" (sursa)

 

ARTICOLUL INTEGRAL AICIISPITA FASCISTA A TOVARASULUI PUTIN

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22