Condamnari in dosarul CAROM: Ovidiu Tender-11 ani si 4 luni de inchisoare, Marian Iancu-13 ani si 8 luni. Decizia nu este definitiva

T.d. | 16.12.2014

Pe aceeași temă

Ovidiu Tender a fost condamnat, marti, la 11 ani si patru luni de inchisoare, iar Marian Iancu la 13 ani si opt luni. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti in dosarul Carom, in care cei doi sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani. Decizia nu este definitiva, potrivit Mediafax.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006. Rechizitoriul a fost întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor de la ANRP.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

"Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Alexandru Marian si Tender Ovidiu Lucian", arata procurorii, în rechizitoriu.

Referitor la sentinţa pronunţată marţi, Ovidiu Tender declarase pentru Gândul că se aşteaptă la o achitare. "Mă aştept la o achitare. Nu am făcut nimic", a spus el.

Omul de afaceri Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, cunoscut ca "RAFO". Intr-un proces cu o durată de opt ani.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22