Condamnat cu suspendare în primă instanță, Voicu anunță că se retrage definitiv din politică

Dora Vulcan | 20.06.2019

Condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tranzacționarea de locuri eligibile, deputatul Mihai Voicu, suspendat din PNL, anunță că se retrage definitiv din politică.

Pe aceeași temă

”M-am autosuspendat din calitatea de membru de partid și mă retrag definitiv din politică. Sentința nu este definitivă, dar este un gest normal pe care trebuie să îl facă oricine se află în această situație”, a explicat Mihai Voicu pentru Digi24.ro

Mihai Voicu a fost condamnat joi de Curtea Supremă, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că le-a cerut candidaților pe un loc eligibil să sprijine financiar campania electorală.


„Condamnă pe inculpatul Voicu Mihai Alexandru la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. (...) Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani”, se arată în minuta Curții Supreme.

Deputatul liberal a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017 pentru că în calitatea sa de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte la nivel național, ajutat de secretarul general Dan Lucian Ștefan Mogoș condiționa plasarea candidaților în alegerile locale din 2012 și cele parlamentare din 2016 pe un loc eligibil de contribuții financiare la campania electorală. Voicu tranzacționa astfel inclusiv posturi de conducere în instituții publice.

Astfel, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită sume între 5.000 – 20.000 lei, un total de 290.450 lei, din care 156.680 lei pentru materiale promoționale de campanie pentru localele din 2012.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunațat la scurtă vreme de la aflarea sentinței că Voicu este suspendat din calitatea de membru al partidului liberal, calitate pe care o poate redobândi doar la eventuala sa achitare definitivă.

„Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situația aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanță este suspendat din calitatea de membru, își pierde calitatea de membru, pe care o dobândește numai dacă este achitat de instanța de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL”, a spus Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22