Condamnat la cinci ani de inchisoare, Constantin Boscodeala ramane la sefia PSD Buzau: Victor Ponta NU mi-a acceptat demisia

T.d. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Presedintele PSD Victor Ponta nu i-a acceptat demisia primarului municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a anuntat joi acesta. Boscodeala ramane, astfel, la sefia organizatiei judetene a PSD Buzau, desi a fost condamnat in 10 februarie, in prima instanta, la cinci ani de inchisoare, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei clubului de fotbal local.

"Avand in vedere ca in luna aprilie in PSD vor fi alegeri interne de jos si pana sus, iar presedintele partidului nu mi-a acceptat demisia, raman in continuare presedintele organizatiei judetene", a declarat Constantin Boscodeala, potrivit Hotnews.

Potrivit primarului din Buzau, dupa anuntul privind renuntarea la sefia PSD, trei parlamentari locali ar fi exercitat ceea ce el numeste “un santaj” asupra sa.

"Trei parlamentari de Buzau, respectiv Marian Ghiveciu, Victor Mocanu si Adrian Mocanu, erau impotriva numirii ca lider interimar a deputatului Marcel Ciolacu si au anuntat ca stau cu demisiile din PSD pe masa. Acesta este un santaj, mai ales ca eu nu i-am vazut pe cei trei parlamentari de mai bine de un an la Buzau", sustine Boscodeala.
 

Condamnat de Justitie, renunta la sefia PSD Buzau

Dupa ce magistratii au decis, saptamana trecuta, condamnarea sa la cinci ani de inchisoare cu executare, Constantin Boscodeala a anuntat intentia de a renunta la sefia PSD Buzau. El a mai spus ca mandateaza la conducerea Primariei pe cei doi viceprimari. Boscodeala a motivat decizia prin pregatirea apelului care va fi judecat la Curtea de Apel Brasov.

In iulie 2013, Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat, printre altele, ca ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociatiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzau.
 

Ce spun procurorii

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a lui Boscodeala pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Potrivit procurorilor, in perioada 2002 - 2008, Boscodeala a acordat unor asociatii sportive, persoane juridice non-profit, in mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local si le-a asigurat folosinta gratuita a Complexului Sportiv Gloria Buzau, beneficiarii finali ai acestor sume si ai dreptului de a folosi complexul sportiv find societati comerciale aflate in diverse raporturi juridice cu asociatiile sportive.

In acest mod, sustin anchetatorii, bugetul local al municipiului Buzau a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.

In iunie 2014, Constantin Boscodeala, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei.

In ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile, terenuri si masini ale primarului.

Boscodeala este la al cincilea mandat de primar al muncipiului Buzau. Din 2010, el este liderul organizatiei judetene PSD Buzau. De-a lungul timpului, a mai fost membru PDL si ApR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22