Condamnatul Dan Voiculescu cere verificarea unor site-uri de știri. Dragnea aprobă

Redactia | 01.10.2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține cererea formulată de Dan Voiculescu privind anchetarea site-urilor de știri care nu sunt încă aliniate și nu fac fac propagandă coaliției de guvernare PSD-ALDE și cere Guvernului și serviciilor secrete să verifice dacă „nu sunt firme acoperite” finanțate de grupări ostile României.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

La România TV, Dragnea a susținut că trebuie ca Guvernul „să facă un proiect de lege privind transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire al banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea?” a întrebat retoric liderul PSD.

 

Dragnea a insinuat că aceste publicații online ar fi de fapt firme acoperite, ale „statului paralel”, firește, finanțate de grupări din străinătate ostile statului român.

 

”Domnul Voiculescu are mare dreptate, cu privire la finanțarea externă a unor site-uri sau ONG-uri. De ce să nu ne permitem să discutăm despre asta? Ei clamează transparența. Guvernul ar trebui să facă un proiect de lege privind transparentizarea finanțărilor și a modului în care sunt cheltuiți banii. Unele ONG-uri primesc bani din țară sau din străinătate. De ce să fie aceste lucruri ascunse?”, a spus Dragnea.

 

Primul care a cerut cercetarea site-urilor critice la adresa actualei Puteri, care ar face parte dintr-un presupus „trust”, a fost Dan Voiculescu, dovedit turnător al Securității cu numele de cod ”Felix”.

 

”Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu și știu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni și a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transparență, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă”, a mai spus Liviu Dragnea, implicat în Tel Drum, o companie care și-a ascuns acționariatul prin acțiuni la purtător.

 

Dan Voiculescu este fondatorului trustului de presă Intact, care deține posturile TV Antena 1,2,3, Radio ZU, precum și alte publicații. Voiculescu a acuzat într-o postare pe blogul său că anumite publicații online, ca G4Media.ro, PressOne, EpochTimes, NewsWeek, Comisarul, DacNews, fac parte dintr-un „grup ocult” al cărui scop constă în „susținerea unor interese ce doresc dezbinarea românilor”.

 

De asemenea, Voiculescu, care și-a pus trustul media la dispoziția PSD, făcând din el o tribună de la care PSD-ALDE atacă în mod constant Justiția, susține că G4Media.ro și alte publicații online ar fi beneficiat în ultima perioadă de ”o infuzii de capital substanțial” și că ar fi ”susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi”. El aduce în sprijinul afirmațiilor sale creșterea audienței la publicațiile acuzate că ar face parte din acest grup: G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes.

 

G4Media.ro precizează că publicația online „nu e parte din nici un trust de presă, nu a avut parte de nici o infuzie de capital (ar fi imposibil, dat fiind că a trăit exclusiv din donațiile cititorilor și mici proiecte independente editorial), iar creșterea audienței e una normală, dat fiind că a fost lansat în luna martie și a relatat momente tensionate, precum mitingul din 10 august, controversa cu plăcuțele de înmatriculare anti-PSD sau luptele interne din PSD”.

 

De asemenea, Comisarul.ro spune că „nu e parte din nici un trust de presă, nu a avut parte de nici o infuzie de capital, iar creșterea audienței e una normală.”

 

Postarea integrală a lui Dan Voiculescu de pe blogul personal:

 

”Îmi asum că toate site-urile și ONG-urile plătite pentru a mă înjura își vor intensifica atacurile, lucru ce nu mă oprește din a spune ceea ce gândesc. Un grup ocult care nu își asumă public identitatea concretă și nici nu anunță transparent sursele de venituri dorește promovarea anumitor oameni și anumitor interese. Este un scenariu pe care l-am mai văzut în istoria recentă a României.

 

Grupul este format din publicațiile online G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes, toate având un trafic lunar estimat de peste 9.000.000 de vizite, care, din păcate pentru ei, petrec o medie de sub 2 minute pe website, cu o rată de respingere între 60% și 80% (ceea ce ar trebui să le dea de gândit) și 296.000 de fani pe Facebook (în timp ce Mircea Badea, singur, are peste 300.000 de fani).

 

Toate aceste site-uri au avut o creștere susținută și simultană în perioada aprilie-august 2018, unele dintre ele ajungând la dublarea vizitelor de pe site. O astfel de creștere bruscă este urmarea unei infuzii de capital substanțial. Ceea ce este și mai interesant este că toate aceste publicații sunt susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi.

 

Faptul că majoritatea publicațiilor din România au culoare politică nu este o noutate pentru nimeni, dar de aici până la susținerea unor interese ce doresc dezbinarea românilor (pentru a-și promova mai ușor interesele proprii) este o cale foarte lungă. Atrag atenția Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială și politică în țară. Orice acțiune netransparentă care nu își declară sursele de finanțare, care nu își asumă deschis rolul partizan, merită o atenție specială din partea Guvernului și a serviciilor de informații. În același timp, actuala putere să nu se mire dacă vor înregistra scăderi în percepția publică la capitolul încredere și le recomand transparent, public, cinstit și prin asumare, să răspundă la aceste pericole prin acțiuni concrete.

 

Mă întreb dacă puterea formată din PSD și ALDE au la ora actuală un grup similar care să se contrapună grupului menționat mai sus, un grup real de presă care să aibă 30.000.000 de vizitatori în loc de 9.000.000 și care – și asta este o condiție impusa de mine – să nu facă altceva decât să prezinte adevărurile din societatea românească, fără frică, cu demnitate, în numele onoarei, având ca singur scop protejarea intereselor poporului român.

 

De altfel, am reținut cu multă satisfacție îndemnul președintelui Statelor Unite, Donald Trump, care și-a asumat public determinarea de a face ca America să fie a americanilor.

 

Și eu îmi doresc ca România să fie a românilor”,

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22