Condițiile USR-PLUS pentru alianța cu PNL: Fără pensii speciale și alegeri locale în două tururi

Laurentiu Gheorghe | 07.12.2020

Europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea a anuntat, luni, conditiile USR pentru a intra la guvernare: angajament formal pentru eliminarea pensiilor speciale, a sectiei speciale si locale in doua tururi.

Pe aceeași temă

„Mai intai obiectivele, apoi ministerele", a subliniat Ghinea.

Conform planului USR PLUS prezentat imediat dupa alegerile parlamentare, membrii formatiunii vor sa negocieze mai intai politici publice, abia apoi pozitii pentru unul sau altul dintre membrii partidului.

„Stim acum care va fi in mare configuratia viitorului Parlament. Nu va putea exista o guvernare fara USR PLUS, iar mandatul clar primit de la alegatorii nostri este una de reforma a statului. Asta vom sustine in orice configuratie a viitorului guvern", a scris Ghinea pe Facebook.

USR-PLUS invita PNL la o discutie in care sa fie mai intai agreate obiectivele comune, apoi la stabilirea structurii guvernamentale si abia dupa aceea stabilirea persoanelor care vor forma viitorul Executiv.

USR PLUS propune ca, in primele o suta de zile de guvernare, coalitia cu PNL sa elimine pensiile speciale ale parlamentarilor si primarilor, sa desfiinteze sectia speciala si sa revina la alegerea primarilor in doua tururi.

„Sunt sute astfel de propuneri pe care le avem in document", mai spune Ghinea.

El admite ca, istoric, in Romania coalitiile de guvernare nu au avut mare succes.

„Coalitiile din Romania sunt instabile pentru ca depind prea mult de impartirea functiilor, de calcule electorale si de umori personale. Propunem sa evitam aceste probleme prin ancorarea ferma a coalitiei de guvernare in obiective comune de politici publice, pe care sa le urmarim atent in guvernare. Incercam astazi, cu buna credinta, sa punem bazele unei coalitii de alta natura, alaturi de Partidul National Liberal", mai spune Ghinea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22