Condrea a vandut dezinfectanti si prin HEXI FARMA, clona a HEXI PHARMA

Dora Vulcan | 09.06.2016

Dan Condrea a livrat dezinfectanti in spitale si prin firma Hexi Farma, o clona a mai celebrei Hexi Pharma, anchetata de Parchet, apoi de DNA, in scandalul dezinfectantilor diluati.

Pe aceeași temă

 

 

 


O noua investigatie jurnalistica a Gazetei Sporturilor, semnata de Mirela Neag, Marius Margarit si Catalin Tolontan, arata ca firma-clona Hexi Farma a livrat si ea spitalelor dezinfectanti in valoare de 400.000 de euro. DNA, care a anuntat ca urmareste penal firma Hexi Pharma, nu stie despre existena Hexi Farma, scrie Tolo.ro

 

Ministerul Sanatatii si SEAP, gestionarii licitatiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanti, dar fara sa cunoasca existenta companiei-surogat Hexi Farma. 

 

Conturile Hexi Farma nu au fost blocate de anchetatori, iar contractele acestei firme cu spitalele nu au fost contorizate.

 

Firmele Hexi Pharma si Hexi Farma au acelasi sediu social: Bucuresti, Strada Floare Rosie, in apartamentul unde a locuit tatal lui Dan Condrea, fondatorul afacerii Hexi.

 

Hexi Farma a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 5 noiembrie 2004, proprietarii fiind Dan Condrea (70%) si fosta sotie Laura Georgescu (30%). 

 

Dupa divortul celor doi, Dan Condrea a impins Hexi Farma spre contracte cu statul, in paralel cu Hexi Pharma.

 


Dan Condrea si Laura Georgescu (fosta sotie a lui Condrea) nu au figurat ca asociati ai firmei HEXI FARMA, clona a firmei HEXI PHARMA, in registrul comertului computerizat pana la data de 31 mai 2016, din cauza unei "erori materiale", se arata intr-o mentiune cuprinsa in raportul de interogare extins emis de Registrul Comertului la solicitarea HotNews. In baza de date a Registrului Comertului care poate fi consultata online apareau pana la sfarsitul lunii mai doar persoanele imputernicite, nu si asociatii persoane fizice, titreaza Hotnews.  

 

Altfel spus, oricine cauta in baza de date a Registrului Comertului online dupa datele de identificare ale lui Dan Condrea pana la sfarsitul lunii trecute nu avea cum sa identifice si firma HEXI FARMA, deoarece actionarii persoane fizice nu erau mentionati. Astfel, se poate explica de ce informatia ca Dan Condrea a creat o firma clona a HEXI PHARMA a aparut mai tarziu. Mentionam ca articolul de la care a izbucnit scandalul dezinfectantilor diluati a fost publicat pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan in data de 25 aprilie.

 

"Mentionare acte: Indreptare erori materiale
Nr. intrare: 239971 din 31.05.2016
Descriere: Se indreapta din oficiu eroarea materiala din registrul comertului computerizat si din rezolutia nr.45967/30.04.2010, in sensul ca se dispune inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor privind asociatii fizici, conform CI/RR/630875 si nu inregistrari privind persoanele imputernicite.", se arata in raportul de interogare extins furnizat de Oficiul National Al registrului Comertului la solicitarea HotNews.


Informatia ca Dan Condrea a vandut dezinfectanti in spitale si prin HEXI FARMA, o firma clona a HEXI PHARMA, a aparut in spatiul public joi in urma unei anchete publicate pe blogul lui Catalin Tolontan, la mai bine de o luna de la izbucnirea scandalului dezinfectantilor diluati.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22