Conducerea Jandarmeriei, decapitata si pusa sub urmarire penala

Fara Autor | 17.01.2011

Pe aceeași temă

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a schimbat intreaga conducere a Jandarmeriei Romane, din cauza scandalului referitor la ilegalitatile de la ocuparea posturilor in aceasta institutiei si dupa ce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala impotriva lor.
Secretarul de stat Ioan Dascalul a anuntat rezultatele inspectiei Corpului de Control al ministerului, in urma carora s-a dispus eliberarea din functie a sefului Jandarmeriei, Olimpiador Antonescu, a primului adjunct al Jandarmeriei, Rugina Nicolae, a chestorului Grigoriul seful Directiei 1 din Directia de Resurse Umane si a comisarului Oprescu Ion, care au fost pusi la dispozitia MAI.
Ei au fost inlocuiti de colonelul Gavrila Angelica, cel care va conduce Inspectoratul General, respectiv, Faur Marian Adrian si Zaharia Marian. Chestorul Dascalu a mai anuntat si ca Parchetul a fost sesizat si a inceput urmarirea penala contra acestora dupa raportul Corpului de Control.
"Conducerea MAI va sanctiona ferm orice abatere. Ministrul Traian Constantin Igas a dispus extinderea controlului la nivelul aparatului central si al structurilor subordonate MAI", a mai adaugat Dascalu.
Ministrul Internelor, Traian Igas, a sesizat Parchetul in legatura cu modul in care Jandarmeria a deblocat mai multe posturi de ofiteri si a organizat concursuri pentru ocuparea acestora. Drept urmare, Igas a demis, luni, un director din MAI, iar un prim-adjunct al sefului Jandameriei va fi cercetat de Consiliul de Judecata.
Decizia vine dupa ce Corpul de Control al ministrului a efectuat, in perioada 15 - 27 decembrie 2010, din ordinul lui Igas, un control tematic la nivelul MAI, IGJR si IGPR, asupra modului de respectare a prevederilor legale cu privire la ocuparea unor posturi prin recrutarea candidatilor din sursa externa si a descoperit mai multe nereguli.
Concluziile rezultate in urma controlului au aratat faptul ca, in perioada 15-18 octombrie 2010, s-au deblocat trei posturi de ofiter in Jandarmeria Romana.
In aceste conditii, examenele au fost dispuse de IGJR si au avut loc, desi pentru anumite functii nu erau indeplinite cerintele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime in munca; nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologica, nu toate documentele de studii erau legalizate; la toti candidatii lipseau fisele medicale de incadrare), se arata intr-un comunicat remis, luni, Ziare.com.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22