Conducerea militară de la spitalul din Suceava, despre medici: ”Sunt niște răsfățați”

Redactia | 05.04.2020

Secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, cel care coordonează operațiunea de reorganizare la spitalul din Suceava, spune că unele cadre medicale nu înțeleg pur și simplu cu ce se confruntă.

Pe aceeași temă

Au existat medici care au refuzat să poarte echipament de protecție. ”Au fost niște răsfățați”, spune acesta pentru ProTv.

Nu înțeleg niște precepte epidemiologice clare, îmi pare rău pentru dânșii. Au fost niște răsfățați. Așa se întâmplă în spitalele noastre când echipa managerială este nemedicală și îi lasă pe medici în lumea lor, administrația se ocupă de obiectivele lor”, spune Ionel Oprea, medicul militar trimit să pună ordine la spitalul din Suceava.

La rândul său, Daniel Dedrioiu, noul manager, susține că degeaba există echipament bun dacă personalul nu știe să îl poarte.

“Am făcut instrucția personalului medical despre purtatrea echipamentului de protecție, degeaba avem echipamente bune dacă nu știm să le purtăm, suntem foarte vulnerabili la contaminare”.

Militarii au stabilit că, de acum, cine pătrunde în spital fără echipament de protecție se alege cu dosar penal.

Ionel Oprea, secretarul de stat spune că nu se va face nicio excepție: ”Trebuie să fim tranșanți și să nu facem excepții. O excepție înseamnă risc și ajungem iar de unde am pornit”.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică Suceava tot prost își face treaba și nu a înțeles cum trebuie aplicate regulile. DSP i-a testat pe medicii care au fost izolați, în carantină sau cei care și-au dat demisia, operațiunea facându-se într-un cort instalat în curtea spitalului.

Mai mulți medici au reclamat faptul nu s-au respectat normele de protecție, că au fost zeci de oameni laolată, unii cu siguranță, infectați cu Covid 19.

”Nu respectau niciun fel de coadă, nicun fel de organizare. Nu era nimeni care să verifice dacă se respectă distanța între persoane. Se intra și se ieșea prin aceeași intrare în cort”, declară pentru ProTv medicul Mircea Bordiniuc.

Scenariul pare asemănător cu ceea ce s-a întâmplat acum două săptămâni, când fosta conducere a spitalului a chemat, în curte, pentru testare tot personalul. Bolnavi și sănătoși. A fost, cel mai probabil, momentul în care peste 200 de cadre medicale au luat virusul.

Managementul militar al spitalul a hotărât că medicii sănătoși vor fi cazați în campusul universitar din Suceava, pentru a evita contactul cu familia. De cealaltă parte, doctorii susțin că nu există condiții. Stau mai mulți în cameră, iar toaletele sunt la comun - iar asta înseamnă risc de contaminare.

În spital există în acest moment 650 de pacienți infectați, iar numărul este în creștere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22