Conducerea Universității din Iași acuză Liga Studenților că strică imaginea instituției

Laurentiu Gheorghe | 05.06.2019

Consiliul de Administrație al Universității „Al. Ioan Cuza” din Iași anunță că „se delimitează de acțiunile Ligii Studenților” care cere demisia rectorului Tudorel Toader, fostul ministru de Justiție.

Pe aceeași temă

Liga Studenților este acuzată că „proiectează o imagine falsă” asupra activităţii instituţiei şi are o activitate „șicanatorie”, ca reacţie la protestul de miercuri al studenţilor care cer demisia rectorului Tudorel Toader, fostul ministrul de Justiție, arată Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UIAC) într-un comunicat.

„Liga Studenţilor Iaşi a implicat Universitatea în 19 litigii, printre care şi unul ce vizează neacordarea bursei de performanţă ştiinţifică unui membru al acestei asociaţii, în pofida situaţiei academice precare a acestuia. Soluţiile instanţelor au fost, în majoritate covârşitoare, de respingere a cererilor formulate de către respectiva asociaţie studenţească. Este de notorietate activitatea sa şicanatorie, inclusiv la adresa altor instituţii de învăţământ superior din Iaşi sau din ţară, fiind înregistrate în acest sens 150 de dosare la organele judiciare”, se arată în comunicatul Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al Universităţii ieşene.

Câteva zeci de studenţi au protestat, miercuri, în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cerând demisia rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, pe care îl acuză că a pătat imaginea instituţiei.

La protest s-au alăturat şi absolvenţi ai universităţii ieşene, aceştia considerând că „Toader face universitatea de ruşine, după toate relele pe care le-a făcut ca ministru al Justiţiei”.

Acţiunea a fost iniţiată de Liga Studenţilor, liderii acestei organizaţii susţinând că au existat presiuni în universitate pentru ca studenţii să nu participe la eveniment.

Protestatarii au scandat, printre altele, „Demisia”, ”Toader Tudorel, nu ne eşti model”, „Cuza-i casa mea, nu moşia ta” şi „Rectorul hoţilor şi al mafioţilor”.

Pe balconul situat deasupra intrării în universitate a apărut la un moment dat un banner de câţiva metri pe care scria „Toader Tudorel, studenţii îţi cer demisia”, însă după câteva minute acesta a fost înlăturat de cei care asigură paza instituţiei.

Protestul s-a desfăşurat chiar în timp ce în instituţia de învăţământ avea loc şedinţa Senatului universităţii.

Unul dintre liderii studenţilor a declarat că la intrarea în sala unde a avut loc şedinţa de Senat participanţii au fost legitimaţi şi că reprezentanţii Ligii Studenţilor nu au fost lăsaţi să asiste la întrunire.

„Inclusiv profesorii au fost legitimaţi, este inadmisibil. A fost chemată Poliţia, la ordinul lui Tudorel Toader. Este o practică totalitară, aşa ceva nu este posibil într-o universitate”, a declarat Silvian Man, liderul Ligii Studenţilor din universitatea ieşeană.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22