Conflictul Dragnea - Ponta și dubla măsură a liderului PSD aplicată contestatarilor săi

Dora Vulcan | 15.03.2017

Contestatarii liderului PSD Liviu Dragnea beneficiază de o dublă măsură din partea sa: dacă fostul premier Victor Ponta este iertat și aproape ignorat, în ciuda declarațiilor sale din ce în ce mai insinuante la adresa lui Dragnea, nu la fel stau lucrurile cu alți contestatari ai lui Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Mihai Chirica a pierdut toate funcțiile de conducere din partid iar Cătălin Ivan are mari probleme la Parlamentul European după ce PSD a cerut excluderea sa din grupul socialiștilor. 

 

 

Deși Victor Ponta escaladează într-o cascadă de insinuări și de acuzații la adresa lui Dragnea, el nu a avut parte de nicio sancțiune până acum. Dragnea parează de fiecare dată afabil. Nu a acceptat nici măcar demisia lui Ponta, spunând ulterior că ar fi rupt-o. .

 

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „ Victor Ponta este un om de care este nevoie în partid, nimeni nu îl dă afară din partid, dacă vrea să rămână şi să activeze în partid este foarte bine, dacă nu, este decizia dumnealui şi nu mai vreau să particip la aceste jocuri.”

 

 

La fiecare replică bievoitoare din partea lui Dragnea, Ponta devine și mai tranşant: 

 

 

 „Chestia asta era pe vremea lui Ceauşescu, dacă îl criticai pe Ceauşescu, criticai România sau partidul. Nu, eu nu sunt de acord cu anumite lucruri ale domnului Dragnea”; a spus miercuri Victor Ponta. 

 

 

El a mers până la a contesta autoritatea de lider a lui Dragnea, spunând că nu poate conduce și partidul și să meargă și la termenele din procesul de pe rolul Înaltei Curți. 

 

 

Sancţionat a fost însă Mihai Chirica, care a pierdut funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, dar şi pe cea de preşedinte de organizaţie. El crede că Victor Ponta este cea mai mare ameninţare pentru Liviu Dragnea în interiorul PSD.

 

 

 

Sancționați au fost doar Chirica și Ivan

 

 

Mihai Chirica, primar Iaşi: „Dumnealui, dacă se pune la muncă în interiorul PSD, domnul Dragnea chiar are o problemă, o problemă de conducere de partid pentru că afinităţile multor conducători, lideri PSD nu s-au distrus şi chiar unii dintre ei le reiterează şi le reiterează de foarte multe ori pe zi.”

 

 

 

Victor Ponta lansează însă din ce în ce mai multe mesaje prin care îşi anunţă posibila plecare din partid. Obişnuit să stea la masa puterii, fostul premier s-a plâns că nu a primit un scaun la ultimul Comitet Executiv la care a participat, semn că nu mai e dorit în PSD, remarcă Digi 24. 

 

 

 

Exclus din PSD, Cătălin Ivan vorbeşte şi el despre piedicile pe care i le-ar fi pus fostul său partid.

 

 

Cătălin Ivan, europarlamentar: „Am probleme foarte mari la Bruxelles, s-a cerut excluderea mea din grupul socialiştilor, dar eu lupt până la capăt pentru statutul meu de membru în Partidul Social Democrat.”

 

 

 

Liviu Dragnea susţine însă că niciun membru PSD care l-a criticat nu a fost exclus din partid:

 

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Nu cred că este cineva din partid care, criticând conducerea, a fost dat afară din partid.”

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22