Congres de lansare a candidaturii lui Dăncilă la prezidențiale cu participarea lui Serghei Stanișev

Dora Vulcan | 24.08.2019

PSD se reunește sâmbătă, de la ora 11.00, în congres pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă, premier și președinte al partidului, la prezidențialele din toamna acestui an.

Pe aceeași temă

La eveniment participă și președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev.

PSD organizează sâmbătă un congres ad-hoc în sala Cuza de la Palatul Parlamentului cu participarea a 800 de membri care o vor desemna simbolic pe Viorica Dăncilă candidat la alegerile prezidențiale.

În afară de Dăncilă, președinte PSD, vor mai lua cuvântul doar președintele executiv al social-democraților, Eugen Teodorovici, și secretarul general, Mihai Fifor.

În ciuda eforturilor lui Dăncilă care a fost în campanie prin majoritatea județelor țării, baronii locali nu se mobilizează astfel încât nici măcar sala de la Parlament, de 900 de locuri, nu va fi plină, mai multe organizații refuzând să-și trimită delegați la evenimentul de lansare în campania electorală pentru prezidențiale.

Până în prezent, congresele PSD erau organizate la Romexpo sau Sala Palatului, care au mii de locuri, pentru a demonstra forța partidului și unitatea acestuia.

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale. Congresul a fost amânat, sub presiunea ALDE, care a cerut ca alianța PSD-ALDE să aibă un candidat comun, în persoana președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însă în cele din urmă pretențiile partenerului de guvernare al PSD au fost respinse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22