Congres discret al PSD pentru lansarea Vioricăi Dăncilă în cursa pentru alegerile prezidențiale

Laurentiu Gheorghe | 22.08.2019

În 2014, PSD îl lansa pe Ponta la prezidențiale pe Stadionul Național în prezența a zeci de mii de PSD-isti. În 2019, Viorica Dăncilă își anunță candidatura în cadru restrâns, la Palatul Parlamentului.

Pe aceeași temă

Congresul PSD, care se autointitulează cel mai mare partid din România, organizează sâmbătă un congres ad-hoc în sala Cuza de la Palatul Parlamentului cu participarea a 800 de membri care o vor desemna simbolic pe Viorica Dăncilă candidat la alegerile prezidențiale.

În afară de Dăncilă, președinte PSD, vor mai lua cuvântul doar președintele executiv al social-democraților, Eugen Teodorovici, și secretarul general, Mihai Fifor, scrie G4Media.ro, citând surse politice.

În ciuda eforturilor lui Dăncilă care a fost în campanie prin majoritatea județelor țării, baronii locali nu se mobilizează astfel încât nici măcar sala de la Parlament, de 900 de locuri, nu va fi plină, mai multe organizații refuzând să-și trimită delegați la evenimentul de lansare în campania electorală pentru prezidențiale. Până în prezent, congresele PSD erau organizate la Romexpo sau Sala Palatului, care au mii de locuri, pentru a demonstra forța partidului și unitatea acestuia.

Cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului de sâmbătă, vineri se va reuni Comitetul Executiv Naţional al PSD, în cadrul căruia urmează să fie validat candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Reuniunea, programată să înceapă la ora 12:00, are ca subiect central pregătirea Congresului extraordinar de sâmbătă.

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale. Congresul a fost amânat, sub presiunea ALDE, care ca viitorul candidat comun al coaliției să fie Călin Popescu Tăriceanu, însă în cele din urmă pretențiile partenerului de guvernare al PSD au fost respinse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22