Congresul PSD se amână de teama coronavirusului. „Prioritari sunt oamenii, nu luptele politice”

Redactia | 28.02.2020

PSD a decis amânarea congresului programat pentru sâmbătă și spune că o face pentru că delegații au responsabilități locale împotriva coronavirusului.

Pe aceeași temă

Conducerea PSD a decis amânarea congresului programat pentru sâmbătă și spune că o face pentru că delegații PSD la congres sunt implicați în toată țara în ”prevenirea răspândirii infectării” cu coronavirus, motiv pentru care nu-și pot părăsi localitățile o zi, deși recunoaște că e periculos să se adune așa mulți grămadă la un loc din toată țara. Pe de altă parte, PSD profită de ocazie pentru a ține o lecție de responsabilitate și a face recomandări și altor partide, căroa le cere să facă la fel și să lase de-o parte luptele politice, recunoscând, implicit, că asta ar face și PSD la congresul amânat de atât de multă grijă și responsabilitate pentru că „prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”.

Pe de altă parte, PSD profită de ocazie pentru a ține o lecție de responsabilitate și a face recomandări și altor partide să lase de-o parte luptele politice, recunoscând, implicit, că asta ar face la congresul PSD.

Comunicatul integral al PSD

Congresul PSD se amână, siguranța și sănătatea oamenilor sunt prioritare

Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate.

Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.

Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22