Congresul SUA pregateste legislatie pentru inarmarea Ucrainei

T.d. | 06.02.2015

Pe aceeași temă

Senatorul republican John McCain sustine ca parlamentarii americani vor elabora un proiect de lege care sa solicite SUA livrarea de armament Ucrainei, in cazul in care presedintele Barack Obama nu ia o decizie in acest sens.

Un grup de senatori republicani și democrați, conduși de John McCain, și-au reînnoit joi apelul către președintele Obama de a trimite arme pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva mișcării separatiste sprijinite de Rusia.

“Vom lua în calcul elaborarea unei legislații care să solicite acest lucru”, a spus McCain, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Numeroși parlamentari americani critică, de luni de zile, reticența administrației Barack Obama de a livra armatei ucrainene muniții și echipamente grele. Ei cer “un ajutor defensiv letal”, precum muniții antitanc.

A ajuta Ucraina să respingă atacurile și să se apere nu este în contradicție cu găsirea unei soluții politice pașnice”, a declarat John McCain, în cadrul unei conferințe de presă, alături de 11 colegi, între care și câțiva din același partid ca președintele american.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22