Congresul UNPR iubeste penalii. Oprea, pus președinte fondator. Onțanu, aplaudat

I.m. | 26.03.2016

Congresul Uniunii Naţionale pentru Progresul României a votat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, modificarea Statutului formaţiunii, astfel încât Gabriel Oprea, cercetat în două dosare penale, să fie desemnat preşedinte fondator al UNPR, scrie News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Deputatul Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al UNPR, a anunţat în cadrul Conferinţei că au trecut şase ani de când UNPR s-a înscris la Tribunalul Bucureşti, atunci peste 10.000 de membri fiind prezenţi la lansarea oficială.  ”Preşedintele acestui partid a fost Gabriel Oprea. Când am făcut 5 ani, am propus ca la următoarea conferinţă naţională, adică acum, să modificăm primul punct din statutul partidulul. Astfel, comisia de modificare a statutului propune introducerea unui nou alineat, la articolul 1, astfel: preşedintele fondator al UNPR este Gabriel Oprea”, a declarat Nicolicea.

 

 Propunerea lui Eugen Nicolicea a fost primită cu aplauze în sală. Modificarea Statutului UNPR a fost votată cu unanimitate de voturi de către delegaţii prezenţi.Nicolicea a mai precizat că se vor face toate demersurile, după acest vot, pentru modificarea Statutului UNPR, la tribunal. 

 

Conferinţa Naţională a UNPR a debutat, sâmbătă, cu un moment de aplauze pentru fostul primar Niculai Onţanu, care a deţinut în ultima perioadă funcţia de preşedinte interimar al partidului, și care a fost arestat vineri seară într-un dosar de corupție. Senatorul UNPR Ion Toma a declarat de la tribună că partidul îi mulţumeşte lui Nicolae Onţanu pentru activitatea pe care organizaţia UNPR Bucureşti a desfăşurat-o în partid. 

 

La Conferinţa Naţională a UNPR participă aproximativ 450 de delegaţi din toată ţara care îşi vor alege noul preşedinte. Potrivit unor surse politice, cele mai mari şanse pentru a ocupa funcţia de lider al formaţiunii le are Valeriu Steriu, care şi-a depus candidatura la recomandarea fostului lider, Gabriel Oprea, acesta nefiind prezent la lucrările Conferinţei.

 

Înfiinţat în 2010, UNPR va avea începând de sâmbătă al treilea preşedinte, după Marian Sârbu şi Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea este cercetat de DNA în două dosare penale - pentru autorizarea dată DIPI pentru achiziționarea unei mașini de peste 90.000 euro,pentru DIPI, pe vremea când era ministru de Interne, pentru uzul său personal, și pentru folosirea coloanelor oficiale în folos personal, alături de fostul procuror general Tiberiu Nițu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22